torstai 24. huhtikuuta 2014

Kasvihuonekausi 2014 valmis alkamaan!


Kauan on kulunut viimeisestä kirjoituksestani aikaa, ei sillä ettei kirjoittaminen ja päivittäminen olisi kiinnostanut. Aika on vain kulunut johonkin muuhun, olevinaan tärkeämpään tekemiseen. Ehkä osittain totta, ehkä toinen puoli voi olla laiskuutta. En kuitenkaan ole unohtanut rakasta blogiani kokonaan. Käyn silloin tällöin kurkkaamassa sivustoani kiireessä, vaikkei mitään uutta tekstiä ole tullut pitkään aikaan. Paljon on kaikkea kivaa tapahtunut viimeisestä, tai siis paljon ja paljon, onhan se suhteellinen käsitys. Aloitus kuvana on siis tämä kasvihuone, päähuone, sen kaiken keskipiste. Pesin sen tänään talven jätteistä ja sulamisen jälkeen tuottamista kaikesta pölystä. Samalla laittelin sen kasvatuskuntoon, mikä tarkoittaa tässä vaiheessa kevättä, että perusteellisen desinfioinnin jälkeen laskin kuplamuovit alas yöpakkasia ja hallaöitä ehkäisemään.
Muistin että muutama vuosi sitten virittelin styroksi levyjä kasvihuoneeni alareunaan kylmää vastaan, joten varaston kätköistä pengoin nekin esiin, koskaanhan ei voi olla liian varma sillä yöpakkasia tulee tässä vaiheessa kevättä usein. Hallaharsot laitoin myös laipioon, että lämpöala pienenee, kun sisätilan lämmittimen laitan kylmyyttä poistamaan huoneesta. Tänään on ollutkin melkoisen kylmä päivä, vaikka on ollut sellaiset + 10 °C, niin tuuli on tehnyt siitä paljon viileämmän tuntuisen. Nyt on oiva mahdollisuus nähdä kuinka paljon laskee yölämmöt kasvihuoneessa ilman lämmitintä, kun mittarit on nollattu ja tosiaan kasvit pääsevät parin työpäivän jälkeen huoneeseen vapaapäivänäni.

Yksi taso kasvihuoneessa on jo NFT:ä varten paikoillaan, mutta toinen pitää vielä puusta tehdä, ennen kuin hydrokasvit saan viritettyä asemiinsa. Toinen kasvihuone odottaa vielä pesua talonpäädyssä, mutta sillä ei niin kiire ole, sillä lämpöjä en sinne kehtaa edes viritellä. Talon tiiliseinä pitää huolen siitä hieman myöhemmin, ettei pieni kylmä pääse puraisemaan kasveihini, kun päivänmittaan se varaa lämpöä melkoisen mukavasti. Tomaattejahan sinne pääasiassa ajattelin laittaa kasvamaankin, toki muutama chili pääsee myös. Toukokuun alussa "chililaituri" saa hallaharsonsa ympärilleen ja ensivaikutuksen kevään ilmaan saavat silloin Rocotoni, kuten aikaisempina vuosinakin.

Muutamia kuvia tältä päivältä pitkästä aikaa kasveistanikin on paikallaan päivittää tänne blogillenikin, niille jotka eivät Facebookissa Sushrajalla sivustojani seuraile. Osa kasvaa ja voi paksusti, mutta osa tuntuu vain kituvan melkein lähtökuopissaan. Kaikkien aika ei ilmeisestikään ole tulla kerralla hyvään kasvuvauhtiin. No, vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...♫♪♫♪ Silloin kasvitkin pääsevät rehottamaan ja ehkä tuomaan sitä hedelmääkin. Lisää tekstiä ja kuvia päivitän tänne, kunhan kasvihuonekausi pääsee alkamaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päätetään tällä kertaa, Adjö eli moro!






















Anteeksi runsas kuvasaaste