tiistai 4. syyskuuta 2012

Omena-chilisitruuna hillo


Viimeöinen sade ja tuuli sai aikaan omenapuussa sen, että osa hedelmistä putosi maahan. Osa ompuisa on lähes kypsiä ja osa vielä osittain raakileitakin. Mietiskelin, että mitähän kummaa sitä voisi, noin kilosta omenoita tehdä, ettei tarvitsisi heittää mäkeenkään. Kuvan omena päätyi herkkupalana suuhun, mutta loput onnekkaat kattilaan.


Omena kypsyy kauniin tummaksi, kun on valmis. Nyt kuvassa olevat Pekat eivät aivan ole parhaimmillaan, sillä täysin kypsänä tuo hedelmän liha on läpikuultavaa ja luonnollisesti siemenet mustia, tai ainakin tummanruskeita.


Ja, koska kyseessä on omena-chilisitruuna hillo, niin onhan siinä oltava chiliä ja sitruunaa, sekä tietysti muita mausteita vienosti.

Omena-chilisitruuna hillo

n. kg puusta pudonneita Pekka omenoita (käy muutkin)
1 kokonainen sitruuna mehuineen ja lihoineen
5 Lemon Drop chiliä
5 Bonda Ma Jacques chiliä
kourallinen sitruunamelissaa
Kanelia maun mukaan
n. ½ kg hillosokeria

Itse en muuta kattilaan pistänyt, vaan keitin ainekset keskenään pehmeäksi mössöksi, minkä jälkeen sauvasekoittimella surautin ne hienoksi soseeksi. Hillosokeri sekoitetaan vähitellen ja koko ajan sekoittaen ja keitellään se n. 10 minuuttia. Sose on näin ollen valmista ja oivaa lettujen ja kermavaahdon kera. Makustelemalla voi lettujen ja vaahdon kera maistaa hieman toffeemaisuuttakin.

Kaikki samassa kattilassa ajelehtivat

Kaunis punainen väri on perua omenan punaisesta väristä
Hillot purkitettuina ja umpioituneina säilömistä varten. En tosin usko, että säilyy liian pitkään, sillä aika herkullista siitä tuli. Sopivan tulistakin tuli, ettei ihan tarvitse kaikkea itsekään syödä. Tosin ei tottumatonkaan ihan hikoilematta tuota niele. 

4 kommenttia:

 1. Juuri vastavaa reseptiä olen etsinyt! Kävi onni että jaoit sen täällä, olisi tarkoitus viikon aikana tehdä jotain vastavaa!

  VastaaPoista
 2. Eikun hillon keittoon sitten! ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä reseptistä :) Bondaa ei itsellä ollut, joten korvasin sen orange habanerolla.

  VastaaPoista
 4. Varmaan toimii tuolla Habanerollakin, mutta itse laitoin Lemon Dropia ja Bondaa, kun ovat valmiiksi sitrusaromisia chilejä. :)

  VastaaPoista