torstai 29. toukokuuta 2014

Kasvihuoneessa tapahtuu

Kun kasvihuonekausi on vielä alkutaipaleellansa, niin kasvit ovat jo tuuhettuneet melkoisiksi puskiksi. Samoiten chilit ovat alkaneet jo tuottaa hedelmiään ihan kiitettävästi. Huomaa, että neste alkaa kelvata mukavasti tämän kokoisille kasveille jo, mitä NFT:ssä majailee. YaraLiva Calsinitin määrää saa ruveta jo rutkasti laskemaan ja lisätä Yara Ferticare Hydron osuutta huomattavasti. Nyt olen toistaiseksi mennyt annostuksen suhteella 2:1, millä tarkoitan 2ml/l x 1ml/l. EC-arvo sattuu suunnilleen 1.8 paikkeille näillä määrillä. Samalla annostuksella olen mennyt turvekasvien osalta, ja hyvin tuntuvan viihtyvän. Sama pätee, niin villien kohdalla kuin "tavallisten" chilien kohdalla. Ainoastaan Rocotot tekevät poikkeuksen, sillä ne nauttivat paljon isompia annostuksia lannoituksen suhteen. Ötökkä-ongelmia ei juuri ole ollut, ellei muutamaa hassua kirvaa lasketa mukaan. Ongelma olisi saattanut olla paljon suurempi, ellei niitä olisi huolellisella täsmäiskulla hoitanut pois. Vesisuihku riittää jo melkein pelkästään niiden häätöön, mutta toki jotain mietoa Vodka, mäntysuopa ja öljy mikstuuraa veden kanssa voi käyttää.

Villit kukkivat kovasti ja tekevät kovaa vauhtia jo marjojaan. Muutama lajike on erittäin positiivisesti yllättänyt minut, että oikein vetää sanattomaksi ja pitää haukkoa henkeään. Nuoret vajaa puolivuotta vanhat yksilöt tekevät kukkaa ja marjaa jokaisesta kukastaan. Hyvä niin, onhan se erittäin kaunista katsottavaa, ja ennen kaikkea siemeniä tulee lisää, joita voi vaihtaa toisten kasvattajien kanssa. Siinähän on yksi tämän harrastuksen suoloista, että uusia lajikkeita vaihdetaan. Toinen erittäin runsassatoisista villeistä on tähän saakka ollut Yellow Fire, C.chinense, josta kuva ensimmäisenä tekstin alla. Kun lämpöä riittää ja sopivat ovat olosuhteet kasveilla, niin jälki on sen parempi. Sähkölämmitin turvasi alkukauden yökylmiä vastaan, ja taitaapa olla sama tilanne tällä hetkelläkin, että pitää kylmien öiden takia turvautua lisälämpöön. Paikallinen sähköyhtiö kiittää takuulla kovasti!

Näin Sushrajalla tällä kertaa, ja jotta ei pelkäksi kirjoitukseksi mene, niin laitan tänne kuvia joita olen ottanut parin viimeisen päivän aikana. Facebookiin olen näitä kuvia jo ladannutkin Sushrajalla Englanninkielisille sivuille, mutta kun ei kaikkia tuolla naamakirjassa ole, niin heille samat kuvat tänne blogilleni.












4 kommenttia:

  1. Uusia outoja lajikkeita vain riittää. Ainakin minulle täysin tuntemattomia tuossa on iso nippu.
    Chilinkasvattajalla riittää uusiin tutustumista varmaan vaikka loppuelämäksi, niin paljon niitä on ja lisää risteytetään koko ajan.

    VastaaPoista
  2. Joo, se on totta. :) Murupi Amarela tulee Brasiliasta, ei pitäisi olla ainakaan kovin tuore risteymä. Tuo Mojo Blackie on varmaan jollain tapaa Pimenta da Neyden kanssa tekemisissä kuin Pink Tigerkin. Tämä jälkimmäinen, mitä ilmeisimmin on jonkun Bhut Jolokian kanssa risteytetty, sen käsityksen sain. Voin tosin olla väärässäkin. Tein vaihtokauppaa Italialaisen chillimiehen kanssa muutamista erikoisuuksista juuri sen takia, että ovat chilit todella erikoisia raitoineen.

    VastaaPoista
  3. Amazing, beautiful photos and plants

    VastaaPoista
  4. Thanks Flipper, I'll need to update someday my blogsite again. I've been bit of lazy, but I'm still not completely forgotten this either. :)

    VastaaPoista