maanantai 16. syyskuuta 2013

Jälleen säilöntää ja uusittua reseptiä!

Kylmäsavustettu chili-tomaatti salsa
- n.1kg 7 Pod Primo, 10 kylmäsavu Nagaa, 10 Cheyennea.
- 1 kg tomaattia
- 2 isoa sipulia
-  kokonainen valkosipuli, n. 10-15 kynttä, riippuen sipulin koosta.
- n. 3 dl etikkaa
- 3 tl suolaa
- 2-4 tl inkiväärimurskaa
- 2-4 tl sitruunaruohoa
- ½ dl oreganoa omasta kasvimaasta.
- ½ dl Sitruunabasilikaa
- Sitruunamelissaa pari oksaa lehtineen
- Persiljaa muutama oksanpätkä
- 3 dl sokeria
- n. 1dl sitruunamehua

Keitellään raaka-aineet mielellään ulkona, sillä kapsaisiinia leijailee sen verran ilmassa, että voivat kanssaeläjät saada yskänpuuskia osakseen. Sokeri lisätään aivan loppuvaiheessa, minkä jälkeen hieman vain keitellään satsia. Lopuksi taivaalliselle tuoksuva seos soseutetaan ja tölkitetään. Huom! Muista käyttää tölkittäessäsi hanskoja käsissä, sillä tätä et halua saada sormillesi. Voi tuottaa hieman tuskaa muuten arkiaskareissasi. ;) Salsa on erittäin hyvää ja umpioituneena säilyy takuu varmasti hyvin, paitsi että on yksinkertaisesti niin hyvää, ettei säily liian kauan.

Rocotot alkavat myös pikku hiljaa kypsyä, joten kohta säilöntä jatkuu niiden osalta. Nyt hommat jatkuvat kuitenkin säilönnän osalta pikimmiten, muiden kylmäsavussa olleiden chilien suhteen. Näin tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti