torstai 5. syyskuuta 2013

Testissä Fatalii White

Jaa-a, mitä tästä nyt sitten sanoisi. Ensinnäkin pahoittelen noista perunan näköisistä chileistä, mitkä ovat osakseen saaneet aikaisemmin mainitsemaani Neem öljyä. Napsasin muutaman kypsän puskasta irti ja hieman enimpiä röhniä putsasin päältä. Toiseksi, onhan ne chilit maistettava mitä puskat antavat, joten pidemmittä puheitta testaamaan. Pienellä näppituntumalla kuvassa on kahta eri kypsyysastetta. Täysin kypsää ja juuri värinsä vaihtanutta, sanoohan sen silmäkin kun vain kuvaa katsoo. Juuri värinsä vaihtanut on vielä aavistuksen kellertävämpi, kuin tämä täysin kypsä on melkein täysin valkoinen. Ehkä luonnonvalkoinen osuu kohdalleen parhaiten. Veitsi käteen ja hedelmä halki, niin katsotaan mitä se on syönyt. Siemeniä näyttäisi olevan jonkin verran, joten jatkokasvatuksille on mahdollisuudet. Mukavan rapsakalta tuntui pinta kun halkaisin chilin, mutta vielä suuremman yllätyksen antoi se tuoksu. Tuoksu oli erittäin voimakas chinensemäinen aromi, mikä valtasi välittömästi, kun hedelmästä oli vain pieni nurkka raollaan. Siemenet talteen ja itse maisteluun. Mukavan pirskoutuva ja melko mehukas ensivaikutelma chilissä oli, mutta jotenkin tuli tunne että olen maistanut tätä ennenkin, ja vasta muutama päivä takaperin. Maku muistuttaa niin vahvasti 7 Pod Whitea, että jos sokkona olisin tätä maistanut, niin enpä olisi välttämättä tätä tunnistanut siitä. Ehkä aavistuksen kuivempi ja kitkuisempi jälkimaku tässä kuitenkin oli, enkä välttämättä tarkoita tulisuutta.

Yhdessä tämän Fataliin ja valkoisen seiskapadan kanssa voin tehdä mikserin, vaikka siinä kylmäsavussa. Tämän kasvin sadon ajattelin kuivatella, sillä luulen sen toimivan parhaiten näin. Toinen tosiseikka on se, että näin lähelle toisiaan olevia chilejä en viitsi kasvattaa, joten tälle lajikkeelle sanon kiitos ja näkemiin. En missään nimessä siksi, että olisi pahaa, mutta 7 Pod White vei voiton näistä kahdesta. Siemeniä voin antaa kuitenkin eteenpäin halukkaille, tai sitten käydä pienimuotoista vaihtokauppaakin niillä. Sellainen se chili!


Hieman loppuun muutama lajike, joita ajattelin kasvatella tulevalla kaudella. Tilasin Fataliin siemenkaupasta kolmea uutta, jotka ovat Jigsaw, White Naga ja Peruvian Wild. Nämä muut pussukat tulivat kylkiäisenä, tai itse asiassa kun tarkkaan katsoo kuvaa, niin siemenethän siitä Black Scorpion Tonguesta puuttuvat tyystin. Eipä silti, että olisin sitä edes kasvatellut, mutta pieniä virheitä sitä sattuu ammattilaisellekin.

4 kommenttia:

  1. Mahtuisikohan ensi kaudelle vielä yksi valkoinen chinense kokeiluun. Hmm. Jos muutaman jyväsen vois diilailla jonkinlaisella sopparilla, niin vois kokeilla. Kiinnostaa kyllä kokeilla tuollaistakin, edes kerran. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki se onnistuu. Pitänee laittaa sinun sitä osoitettasi mulle, kun ei varmaan enää ole tallessa. :)

      Poista
    2. Tämähän se unohtui kokonaan. Ensi vuoden kasvatukset on lyöty jo lukkoon, joten huti meni tämän kanssa. :D

      Poista
    3. Vielä kerkeät jos haluat siemeniä tästä. Voin pistää sulle tulemaan?

      Poista