keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Viimeiset idättelyt kaudelle 2014

Joo, eipä ole tullut päiviteltyä tätä blogia taas ihan äsken, mutta eipä täällä Sushrajalla mitään niin suurta ole tapahtunutkaan. Paljon pieniä kasveja, joita kaikilla on tässä vaiheessa kautta. Hienoa todeta kuitenkin, että pääosin kaikista lajikkeista on kasvi vielä kasvamassa, osasta kaksikin. Hydrokautta en ole uskaltanut vielä edes aloittaa, sillä tilanpuute on kaikkein suurin syy. Enkä meinannut uusia kasveja enää siihen idätelläkään, vaan ajattelin pestä turvekasvit ja ne laittaa NFT:hen ja bubblereihin kasvamaan. Sen verran hyviä kokemuksia on tuosta tavasta, niin miksi ei nytkin voisi niin tehdä. Paljon on hienoja uusia lajikkeita listalla, joten erittäin suurella mielenkiinnolla odotan tulevaa kesää 2014. Niin, pitäähän sitä laittaa jotain infoa viimeisimmistä idätyksistä, tai sanoisiko viimeisistä tälle kaudelle. Ei se ihan täysin mennyt niin, että suurin osa olisi ollut villejä, mutta erittäin paljon niitä olen saanut mahtumaan listalle, tai no miksipäs en olisi, kun niitä on hienoja lajikkeita paljon minulle siunaantunutkin. Lisää on silti jatkuvasti hakusessa!!!

Villejä ja puolivillejä siinä viimeisessä idätyksessä onkin. Feikki parvifolium siellä myös on, mutta tämä kuulunee mitä ilmeisimmin C.baccatumin sukuun. Mysteeri praetermissuminkin laitoin itämään, vaikka yleensä en noita tuntemattomia lajikkeita juurikaan kasvattele. Kukka kuva vaan sattui olemaan niin hieno, että pakko oli antaa periaatteille periksi. Rhomboideum sieltä löytyy myös, se ikuinen piikki minun lihassani, sillä en monesta yrittämästä huolimatta ole päässyt juurikaan nauttimaan tämän, ehkä monen mielestä turhan kasvin antimista. Toki sain pitää muutama vuosi sitten melkein kokonaisen vuoden kasvin elossa, mutta onnistuin tappamaan sen, niinkin typerään asiaan kuin veden puutteeseen. CAP 1530 oli mulla viimekaudella jotain muuta kuin cardenasii. Kukka oli selvästikin C.eximiumin, vaikka hyvin pientä ja hentoa kellomaisuutta niissä olikin. Eipä silti, se mysteeri oli eximiumeista se huonoiten satoa tuottava. Muiden kanssa menikin sitten paljon paremmin! ;) Ulupica on mielenkiintoinen lisä listalla, siis kyseessähän ei ole Ulupica Large, vaan ihan cardenasiiksi merkitty tapaus. Toivottavasti tämä nyt olisi aito cardenasii vihdoinkin.

Loppuun pari kuvaa tältä päivältä, mitkä julkaisin jo aiemmin Facebookissa Sushrajalla sivustolla, jossa niitä kuvia on paljon enemmänkin matkan varrelta. Olen pienesti pakotettu ollut muuttamaan sivuston Lontoon kielelle, sillä paljon on seuraajia tullut ympäri maailman. Noh, enköhän minä kuitenkin selvinne tuotoksistani, vaikka Englantini ei parhaimmasta päästä olekaan. Parasta opetusta se ainakin on, sillä ystäviä on tullut todella runsaasti ympäri maailman, joten pakkohan se on ollut hieman opetella. No, nämä on näitä, nämä on näitä, ja tämä tällä kertaa täältä Sushrajalta. Toivottavasti bloggailussakin tapahtuu petrausta pikku hiljaa, kun kasvit kasvavat ja on mitä kirjoitellakin. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!

Juuret ovat hienot ja tästä kasvista saisin hienon bonchin.


Viimeiset marjat poimittu talteen tästä Goat Pepperistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti