maanantai 2. helmikuuta 2015

Viimeiset chili-idätykset kaudelle 2015

Hydrokasvit idätykseen

Vihdoin ja viimein olen tullut siihen vaiheeseen, että viimeiset idätykset chilien osalta on tullut käsittelyyn. Jo viime kausi antoi sen verran tuntumaa, ettei vesiviljelyä kannata aloittaa liian aikaisin, ellei sitten halua katkoa niitä pitkiä oksia jo kasvihuoneeseen viedessään. Viime keväänä, kun kasvihuoneeseen kasvejani kannettiin muutaman ystävän kera, niin oksia meni muutamat poikki oviaukossa, vaikkeivät välttämättä kauhean jättiläisiä kasvit vielä tuossa vaiheessa olleetkaan. Sinänsä siitä ei niin suurta haittaa ilmennyt, sillä olihan tuo NFT-hydrokasvatus pelottavan tehokasta. Jos idättelyä vertaan edelliseen vuoteen, niin hieman olen sitä jäljessä ja ihan hyvä niin. Varovaisen optimistinen muutenkin olin idätyksien suhteen, sillä laitoin ainoastaan kaksi siementä kutakin kivivillakuutioihin. Ne mitkä eivät idä, niin niitä ei sitten ensikesänä kasvatella, sillä ylibuukkausta on lajikkeissa muutenkin, mitä alkujaan listalleni kirjoittelin. Eikä muutenkaan haittaa jos joku laji jää suutariksi, sillä loppukesästä kasvit ovat kuitenkin niin isot, että rehottavat katossa kiinni, vaikka kasvihuoneen säkäkorkeus onkin yli kolme metriä.

Hainan Yellow Lantern 

Siementen elvytys projekti on siis vihdoinkin polkaistu käyntiin Sushrajallakin tällä päivämäärällä. Kyseessä on siis vakiinnuttaa tämä erittäin harvinainen Kiinasta Hainan alueelta tullut lajike tänne Suomeen ja muutamien kasvattajien keskuudessa. Tästä ei siis tämän enempää, vaan katsotaan uudelleen kauden edetessä miten kasvit kehittyvät, jos saatikka edes itävät. Paljon siis vastuuta luvassa tämän projektin tiimoilta, hyvä niin.

Mutantti Candlelight

Tämä erikoisuus ja voi puhua erittäin harvinaisesta lajikkeesta vielä, on kasvanut melko mukavasti. Sirkkalehdet kasvi sai 2014 joulukuussa 17 päivä ja iältään kasvi on siis melko tarkalleen 6 viikkoa. Tänään ensimmäinen kukka on auennut, jos tuota nyt hauskan näköistä tapausta voi ylipäätänsä kukaksi kutsua. Omalla tavallaan tämä on erittäin viehättävä ja kukatkin viehättävän näköisiä. Lisää nuppuja on aukeamassa tuota pikaa, sekä nuppuja on ilmestynyt sinne tänne kasvia. Tästä on hyvä jatkaa...

Loppuun sitten lisätään kuva idätyksestä, johon olen käyttänyt ensimmäistä kertaa kahvin suodatinpusseja. Ajatuksena vain testata kuinka siemenet käyttäytyvät tällaisella paperilla ja kuinka usein kosteutta täytyy lisätä.


4 kommenttia:

 1. Mutanttisi kuva on jo saksalaisellakin foorumilla. Ei minun laittamana.
  Kasvi näköjään on monia kiinnostava. Hyvin oot saanut jo kukkimaankin.

  VastaaPoista
 2. Oho! No se on Jo melkoisen nopeaan levinnyt. Pystytkö laittamaan mulle linkkiä siihen? Tämä on ollut melko ripeä tapaus, mikä ihmetyttää itseänikin.

  VastaaPoista
 3. Tulevien NFT-kasvien suhteen vaikuttaa varsin sopivalta idätysaikataululta. Edellisiltä vuosilta viisastuneena itsekin aloittelin harvojen NFT -kasvien idätyksen noin viikko sitten tosin huonolla menestyksellä.

  VastaaPoista
 4. http://chiliforum.hot-pain.de/thread-23567-page-9.html

  VastaaPoista