torstai 26. tammikuuta 2012

Katastrofin aineksia ilmassa

Kerrankin onni myötä, että vapaapäivä sattui nimenomaan tälle päivälle. Mennessäni kurkistamaan varastoa, missä kasvatukseni tällä hetkellä ovat, oli näky melko pimeä ja hiljainen. Yön aikana oli sulake tullut tiensä päähän, joten pikaisella vaihdolla oli valot ja lämmöt taas jälleen päällä ja tuttu valonpilke ja pörinä oli herännyt henkiin. Näillä pakkasilla olisi voinut pahimmassa tapauksessa olla kausi valmis, kun olisivat paleltuneet sinne. Toki sisällä muutamia taimia vielä on ja varmaan osa jääkin sisään, mutta ei noin laajaa ja korvaamatonta kirjoa. Täytynee miettiä valoille omaa sulaketta, ellei rupea kestämään. Outoa vaan, kun ensimmäistä kertaa hiljeni. No, kertahan se on ensimmäinenkin!

Muutama sananen chileistäkin, kerran aloitinkin tätä raapustamaan. Uusi lajike Habanero Paper Lantern on näyttänyt halukkuutensa ja innokkuutensa osallistua tulevalle kaudelle. 16.1.-12 laittamani siemenet ovat itäneet satavarmasti, eli kaikki kolme on itunsa lykännyt ulos, hjuva niin!


Villeistä C.chacoënse var. exile on kypsyttänyt pari podiaan punaiseksi, joten siitä on lisää siemeniä tulossa pankkiin piakkoin. Muutama kukkakin siellä on, saas nähdä tuleeko niistäkin marjoja.

Kovanonnen soturi tovarii on saanut tuta muutamia kertoja siitä, kun ilmat on loppuneet kesken. Ensin särkyi syksyllä pumppu, kun oli vetänyt nesteet sisään ja nyt vielä tämä. Sinnikkäästi se vaan vielä on hengissä, vaikkei mikään ruusu olekaan. Tartteisi varmaan leikkaushoitoa tehdä ja karsia kuivia lehtiä ja oksia pois. On se kuitenkin selkeästi piristymään päin.

Näin tällä kertaa Sushrajalla!

2 kommenttia:

  1. No mutta onhan tuo sun tovariisi sentään hengissä ja kevään valoa ja kasvuspurttia odotellessa jo lähtökuopissa. Virkistyy varmasti kun saa luonnonvaloa. Voisin melkeinpä lyödä vetoa siitä että olet vuoden 2012 aikana C.tovariin ansiokas siementenjakaja. Katsotaan ja toivotaan parasta.

    VastaaPoista
  2. Ansiokkaasta niinkään tiedä, mutta jakamaan minä niitä käyn, jos satoa ja ennenkaikkea siemeniä saan. Toki aluksi villejä ennenkin kasvattaneille ja jos, ja jos... Sinnikäs kaveri tää on ollut tosiaan. Varmaan pistokokeiluja ajattelin tehdä, kunhan tuosta vielä entisestään tuuhakoituu.

    VastaaPoista