maanantai 9. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uusia mietteitä

Sekalaista seurakuntaa


Aloitetaan sitten vuosi 2012 taimikuvalla, kun kerran sekin vaihtui. Joulupukkikin kävi kylässä, mutta ilmeisesti ei ole kauhean kiltti tullut oltua, kun lahjat jäi saamatta. No eipä se pääasia lienee, riittää kun on hyvää ruokaa ja seuraa. Kasvattelu jatkuu ja toivotaan, että jotain siitä saisi uutta ja vähän ehkä entistäkin. Listalle on eksynyt hiljattain muutama uusi lajikekin, tosin jokunen valmiiksi itänyt on päättänyt vastaavasti olla näkemättä sitten tulevaa kesää. Eli toisinsanoen mennään fifty/sixty! Itämään en uusia välttämättä laita, vaan jää sitten auttamattomasti kaudelle 2013, ellei lisää tilaa tule jostain. Uutena listalle pääsivät, mm. CAP 505 ja CAP 502, mikä uusien siementen voimalla toivottavasti vihdoinkin näkisi päivänvalon. Nämä ovat mielenkiintoisia lajikkeita ja saattavat hyvinkin olla villejä/villihköjä frutescenseja. Eri kasvattajalta ne kuitenkin joka tapauksessa on, joten toivoakin saattaisi olla sitten itämiseenkin.

Ne eximiumit jotka pari kappaletta sain itämään, eivät tykänneet passiivisesta kasvatuksesta ja valitettavasti piti kokea näiden jäävän sitten listalta pois. Toki lautalla on muutama vielä itämässä, mutta en paljoa toiveitakaan niiden suhteen herättele. Muuten tilanne näyttää suhteellisen hyvältä ja lähes kaikista listan lajikkeista on taimi tulollaan, paitsi nuo villit baccatumit ja muut hitaat antavat odotella itseään, sekä uusimmat idätykset. On se vaan odottavan aika pitkä!

Kauden, ehkä viimeiset idätykset laitoin lauantaina 7.1. lautalle, joihin kuuluuvat annuumit ja baccatumit, sekä Masan uutukaisuudet. Niitäkään tosin ei montaa ole, mutta laitetaan silti listaa.

C. annuum
- Gaucho (DRH-7400) aidoista siemenistä
- Mulato Isleño
- Serrano
- Thai Rawit
C. baccatum
- Aji Cristal
- Aji Verde
- Blondie
- Trepadeira do Werner
C. sp
- CAP 502
- CAP 505

Lopuksi voisin muutaman taimikuvan laittaa, vaikkei niissä välttämättä nyt mitään katseltavaakaan noissa ryökäleissä vielä edes ole. Kaikki lähes toistensa näköisiä, villeistä tosin jo huomaa eroja pienenäkin.




Cajamarcan C. chinensen pieni taimi
Kaikki kasvit ovat siis toistaiseksi turpeessa kasvamassa, lukuunottamatta Tovariita. Ajattelin osan kasveista kyllä siirtää hydroihin, kun ovat ensin hieman kasvaneet noissa kipoissaan. Palataanpa taas asiaan tuonnempana...


4 kommenttia:

  1. Tuntuu olevan noi eximiumit sulla ja mulla sellaisia jotka on aina kiukutelleet, ja näin näkyi jatkuvan :(
    Mutta näkyyhän tuolla taas jotain muutakin olevan! :)

    VastaaPoista
  2. En tiedä mikä ihme se mättää noiden kanssa tosiaan. Seuraavaksi nakkaan tuon viimeisen itäneen CAP 470 turpeeseen ja laulan hoosiannaa etu- ja takaperin. Oishan noita siemeniä kyllä uusiakin laittaa, vaikka kuinka. En tiedä mitä tekis. Mitäs sannoo kolleeka?

    VastaaPoista
  3. Mistä ne on kotoisin?
    Yrittäkää paikallisia oloja vastaavaa kasvatusta, jos se on mahdollista.

    Vuoristossa ja sademetsässä on hapanta maata. Todennäköisesti siellä on lämmintä enemmän kuin meidän huoneissamme. Voivat myös olla hiekkamaan kasveja.

    Ottakaa selvää. Se on kiintoisaa.

    VastaaPoista
  4. Aika paljon on tullut luettua vaikka mitä, mutta aina ei kaikki joko jää mieleen heti, taikka sitten ei ole siitä juuri tullut etsittyä. Tuo hiekkapitoinen voisi ollakin aika hyvä vaihtoehto. Siispä pitää hiekkaa sotkea turpeeseen ja katsoa kasvaako. Ei se nyt maailmanloppu ole, jos ei kaikista kasvia kaudelle saisikaan. Yritystä jää tulevillekin. ;)

    VastaaPoista