sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Willit kukkii

PI 659106 Chacoënsen ensimmäinen kukka
Kuten jo tuossa aikaisemmassa jutussani kerroin tästä chacosta, niin nyt on sekin nähnyt päivänvalon, taikka lähinnä natikan. On se melkoisen kaunis kukka, vaikka ei ainakaan vielä taida olla siitepölyä edes havaittavissa.
Willi chinense CGN 24333
Kuvan chinense aloittaa itse asiassa jo toista kukintakauttansa talvetuksessa ollessansa. Kertaakaan aikaisemmin ei ole kasvi ollut näin täynnä kukkia ja nuppuja. Toivottavasti pian alkaisi tehdä niitä harvinaisia marjojaankin, sillä näyttäisi siltä, että siitepölyäkin kukista löytyy.
CGN 23258 Chinensen kukka
Tämän willin kukka on aavistuksen isompi, kuin edellinen. Hieno se on silti, eihän siitä pääse mihinkään, nyt vaan odottamaan milloin saisi siitä hedelmää.
Tepin Guatemala C.annuum var. glabriusculum

PI 593491 C.annuum var. glabriusculum
Yksi Tepin variaatio tämäkin PI 593491 on, joka tekee pienen keskitulisen marjan hedelmäkseen. Yllättävän hyvänmakuinen annuumiksi, mutta harmi kyllä siemeniä on se pieni hedelmä täynnä.
Capsicum lanceolatum
Yksi niistä uusista kasveistani, mitkä tarttuivat mukaani Kuopiosta. Kuva ei mikään kaunis ole, kun valo hieman heijastuu vastaan, mutta kyllä siitä jotain osviittaa saa millaisesta kasvista on kyse. Muita listalta puuttuneita kasvia tuli CGN 21502 eximium ja pistokas yritykseen rhomboideum ja Ulupica Large. Hieman koomiseksi tilanteen tekee sen, että samat kasvit olen itse pistokkaana antanut vuosi sitten ja nyt sain niistä kasveista itselleni pistot takaisin. Toivottavasti juurtuu molemmat hyvin. Näin tällä kertaa. Lopuksi vielä isot kiitokset Jarille viimeisestä!

1 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi! :)
    Mukava nähdä kun kasvit menee eteenpäin "hyötykäyttöön", eikä tarvitse nakata tunkiolle. On tuo Lance vaan tavan risukasa, erikoinen, se siinä varmaan viehättääkin. Voi kun ois tilaa enemmän... ;)

    VastaaPoista