tiistai 28. helmikuuta 2012

Päivän kukka

C.lanceolatum
Kuvaa päivän kukasta, jonka kasvi kantaa nimeä C.lanceolatum. Kaunis violetinsävyinen kellomaiseksi aukeava kukka, juuri auenneena ja valmiina tekemään marjaansa. Siitepölyäkin kukassa oli, vaan onneton kerkesin kameran torvella sohaisemaan liian läheltä, että karisivat suurinosa pois. Hyvällä tuurilla hedelmöityskin hoitui samalla. Kivasti tuntuu kasvi uudessa paikassaan muutenkin viihtyvä, sillä uusia nuppuja on tulossa kovaa vauhtia. Valona toimii siis nyt luonnonvalo. Kyseessä harvinainen villichili, mutta kerran kyseessä on tuleton marja, ei tämä saa suurta arvostustaan välttämättä kaikkien kasvattajien keskuudessa. Itse haluan olla osana harvinaisten chilien hengissäpysymisen kannalta, siksi tämän halusin itselleni pelastaa varmalta tunkio kuolemalta.

2 kommenttia:

  1. Komea on kukka. Kaksi kukkaa olen omassa "puutarhassani" saanut aikaiseksi, mutta en yhtään marjaa. Nuo calyx-hampaat ovat lanceolatumilla aivan omaa luokkaansa!

    VastaaPoista
  2. Joo, aika hyvän kokoiset hampaat ovat kieltämättä. Tänään kun katsoin tuota puskaa, niin siinähän on perskutarallaa auki melkein kymmenen kukkaa. Toivottavasti siitä joku marjakin tulisi ja siemeniä lisää.

    VastaaPoista