torstai 1. maaliskuuta 2012

Muutamassa päivässä tapahtuu paljon!

PI 659106 C.chacoënse 
Ensimmäinen kukkimaan ryhtynyt chacoënse on siis päättänyt käydä testaamaan, josko pysyisi eka marja siinä kiinnikin. On se hieno vain havaita, että kevään ei edes vielä teineistä voi tulla jotain. Aikaistahan tuo on sanoa vielä, mutta vankasti se vaan siltä näyttää, että pysyy. 

Noh, pysyi tai ei! Silti, jos on noita esikouluikään päässeitä taimia on ja aloittaa kukkimisen ja hedelmän tuoton, niin riittää vielä tälle keväälle noita juuri synnytyslaitokseltakin kotiutuneita. Viimeisimmät kapaloidut vauvelit olisivat eximiumeita ja nimekseen ristittyjä CGN 19198 ja CAP 470. Ei välttämättä kauneimmat nimet pienimmille, mutta kerran ovat sitä sortimenttia, mitä ovat niin sallittakoon se heille.
CGN 19198 C.eximium
Ja toiseksi ristityksi tullut kantaa nimeä.
CAP 470
Muutamia siis löytyy näitä kasveja molempiakin, joten mahdollisuudet ovat puolet paremmat. Eroavaisuuksia näistä löytyy, kuten meistäkin. Nuoret taimet sirkkavaiheessa ovat väriltään eroavaisia toisistaan sitten, että tämä CGN 19198 kasvattaa sirkat ja ensi vartensa kauniin vihreäksi, kun taas tämä CAP 470 aloittaa kasvunsa hieman violetinsävyyn taittaen. Samalla tavalla ovat eximiumeista käyttäytyneet CAP 470 verrattuna CGN 21502 ja CAP 1491, mutta sittemmin kasvaneet tuoretta kasvuaan vihreänä. Jos en väärin muista, niin samalla tavalla taisi tehdä myös CGN 24332. Uskoisin että siinä voisi tämän kevään viimeisimmät idätyksen tulokset olla viimein kartalla, ellei sitten vielä yllätyksiä nouse laatikosta, kuten C.galapagoense. Kaikkia juttuja ei varmaan ole suotavaa paljastaa kerralla, että mielenkiinto säilyy sekä allekirjoittaaneella, että sitten niillä lukijoillakin. Tästä on hyvä jatkaa eteenkinpäin.



2 kommenttia:

  1. Pikku ihmeitä sieltä putkahtelee. Hieno homma!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan et tänä vuonna eximiumit palkitsee oikeen tavalla, aiemmin käynyt monesti toisin.

    VastaaPoista