torstai 29. maaliskuuta 2012

Hiljaista eloa ja muuta pohdittavaa

Hiljaista tuntuu olevan kasvien suhteen. Nyt on todella odottava tunne, että milloin mahtaa ponkaista hydroon siirretyt kasvit kasvuun. Kuvan Serrano on nyt sellaisen viikon ollut bubblerissa ja kukan se on siihen saanut aikaiseksi. Jos jotain muutakin voi sanoa, niin aavistuksen on liian kovat lannoitteetkin kasvilla, sillä lehdet näyttää rullaantuvan.

Hiljaista täällä muutenkin on ollut viimeisen viikonaikana, kun on tarinan rustaaja ollut vatsataudissa ja kuumeessa. Ei siis ole ollut virtaa tehdäkään mitään isompia myllerryksiä kasvien, saatikka muidenkaan asioiden suhteen. Jotain täytyy keksiä myös siihen tilanteeseen, että saan mahdutettua kasvit sisään ja varastoon. Muutamista kituvista kasveista olen päättänyt luopua kokonaan pois, sillä ei näytä sadon suhteen olevan mitään tehtävissä. Onpa noita mystisesti jokunen hävinnytkin. Turbo Pubea kun ei löydykään enää yhtikäs mistään. Itämässä niitä kuitenkin mulla oli. Muutkin Pubet ovat toisaalta niin kituvan oloisia, että varmaan luovun niistäkin. Syy taitaa yksinkertaisesti huonoon kasvuun olla se, että varastossa lämpötila nousee liian korkeaksi, että tämän lajin edustajat viihtyisivät, saatikka kasvaisivat. Muutamia kasveja saan onneksi vielä luovutettua muutamalle chilipäälle.

Muutamia kuvia tietysti voisi laittaa, jotta näkee missä vaiheessa ollaan tässä vaiheessa kevättä. Luvan kanssa voi sanoa, että myöhässä ja reippaasti. Monesta on siis turha mitään isompaa odottaa. Olisi pitänyt hydroilu aloittaa jo ajat sitten. Kuvan praetermissum on kuitenkin, vaikka pieni vielä onkin, silti ihan virkeän ja hyvän näköinen.
Kuvan frutescens on kasvattanut ihan reippaan kokoiset lehdet, mutta lehtien ryppyisyys ei ole enää niin voimakasta, kuten aikaisemmin oli. Voisihan tuosta napsaista latvan pois, mutta frutehan ei ole minkään näköinen, jos haaroittuu aivan liian alhaalta. Puumainen runko saa mielestäni kasvaa ensin pituutta, ennen haaroja.
Mulato Isleño on yksi annuumien edustajistani ja vaikka en kauheasti Poblanon mausta juurikaan tykännyt viime kesänä, niin ajattelin tätä testata. Mulatohan on kaiketi pitkälle samankaltainen, kuin Poblano, mutta tämän hedelmistä pitäisi ilmeisesti tulla suklaanruskeita. No aika näyttää ja makuhermot tuomitsee. Hydroon siirrettävä vielä tämäkin, että innostuu kasvamaan. Vielä ehtii!!!

Ensimmäinen rhomboideumin marja on paikallaan ja kasvaa hiljalleen kokoa. Ei vielä mikään iso marja, mutta saavutus selkeästi tuokin, sillä ei noita marjoja tullut tänne viime kesänäkään, vaikka paljon kukkia tekikin. Tämä kasvi on siis viime kesänä mulla kasvaneesta pistokas. Odotukset ovat siis vieläkin korkeammat kasvin suhteen.
Yksi uusista chacoënsin edustajista on siis tykännyt käydä marjoja tekemään. Kuten kuvasta näkee, niin ei aikaakaan kun muutamasta kukasta nököttää marja pystyssä.

6 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän elinvoimaisia isoja lehtiä!! :)

    VastaaPoista
  2. Hiljaistako?
    Nythän on vielä maaliskuu. Milloin luulet nuo ulos saavasi?

    VastaaPoista
  3. Hyvin ne vielä ehtii, varsinkin hydrossa. Kuten vaari totesikin, milloin luulet ulos saavasi? :P

    VastaaPoista
  4. Ole onnellinen ettet ole laittanut hydroon aiemmin. Oon hiukka pinteessä kun kasvit palaa lamppuihin kiinni.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Viime kauteen verrattuna nuo on nyt pieniä 10-20cm taimia. Noh, kyllähän sitä jonkun podin luulisi noistakin irti saavan. Ulosviennillä ei taida olla kova kiire, kun nivusiin on tuota luntakin. Jos juhannukseen mennessä! :O

    VastaaPoista