torstai 28. kesäkuuta 2012

Antaa kukkien kukkia


Laitan kyseisen kasvin kukkasen ensimmäisenä nähtäväksi siksi, koska kaksi kesää on tätä kyseistä lajiketta ollut minulla kasvamassa, enkä ennen tätä ole ensimmäistäkään kukkaa saanut aikaiseksi. Kyseessä jo minulle melkoinen saavutus sinänsä. Tekisi mieleni toisaalta pihistä kiukusta, sillä niin on kaksi kesää mennyt piloille chilinkasvatuksen osalta noiden punkkien takia. Mutta toisaalta, vaikka tämänkin kesän teema on ollut tapella vastaan noita viheliäisiä ötököitä vastaan, on kuitenkin erittäin mukava nähdä viimeinkin jotain uutta syntyvän. Viime kauteen verrattuna tilanne näyttää paljon positiivisemmalta tällä hetkellä. Tappelu jatkuu koko kesän ja osaa ei taida edes nuo litkut pelastaa. 


Sama kaunis kukka takaapäin kuvattuna. 


Aikaisemmin taisin laittaa kuvaa tästä kasvista blogiini, tai chilifoorumin päiväkirjaani ja silloin oli kasvissa vasta nuppuja tulollaan. Nyt on kasvin aivan ensimmäiset kukat auki, joten seuraavaksi jää odoteltavaksi, että tuleeko se seuraava vaihe, eli kasvin hedelmä. Tässä tapauksessa kuitenkin puhutaan melkoisen pienestä marjasta.


Sitten mennäänkin kukkasissa ihan eri kaliperiluokkaan. Aji Bananan kuvassa oleva kukka on kooltaan iso ja verrattuna noihin aikaisempiin villien kukkiin, voi tuota sanoa jo jättiläiseksi. Kahdeksan terälehteä melkein auenneena ja aina ne baccatumin kukat näyttää yhtä kauniilta.


Aji Cristalista tuntui melkein pakonomaista tarvetta laittaa kuvaa muistiin, kun muistelee hieman kasvin hapitusta vähän aikaa taaksepäin. Kasvi alkaa pikkuhiljaa muistuttaa, miltä kuuluu näyttääkin, vaikka kokoa ei älyttömiä olekaan. Vielä on kesää jäljellä! :P


Nyt vasta alkavat mahdollisuudet elää flexun marjojen suhteen, sillä nuput ovat tulleet tuohon toiseen kasviin. Kohta pääsee pensselisetä heilumaan puikon kanssa ja hyppimään kukasta kukkaan, sekä toivoa, että niitä hedelmiä syntyisi myös.

Pari muuta kukkasta taas



Lehtomaitikasta oli pakko ottaa kuva, sillä onhan kyseessä äärimmäisen harvinainen kasvi Suomessa. Kasvia ei juuri tavata Suomen luonnosta muualla, kuin täällä Itä-Suomessa pienellä alueella ja Etelä-Suomen rannikolla. Täällä se kasvaa luonnossa rehevästi niin runsaasti, että melkein livettää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti