tiistai 3. heinäkuuta 2012

7 Pot/White ja viimeinkin auennut kukka


Piiiitkän pitkä odottelu on vihdoin palkittu auenneilla kukkasilla. Eihän tuohon mennyt, kuin n. 3-4 kk ja monenmonta hetkeä tuskaillessa kuivuviin kasvupisteisiin. Ensimmäisten nuppujen jälkeen sitten kevättalven on kiva nähdä edes muutamat kukat. Kasvi on tällä hetkellä noin metrin korkea ja puoli leveä, eikä tuhoja ole nähtävissä yhtään. Pitänee kuitenkin koputtaa puuta ja tässä tapauksessa omaa päätä siihen höyläämättömään pintaan. Toinen vaihtoehto tietysti olisi ollut, että olisi pitänyt pitää mölyt mahassa. Pääasia tietysti se, että mahdollisuus johonkin hedelmään elää ja sitä käydään seuraavaksi odottamaan, kuin hullu sitä kuuluisaa puuroannostaan.


Jokin hetki sitten laittelin kuvaa tämän kasvin kukkasista, joten nyt on aika laittaa kuva, kuinka kukista on alkanut muodostua hedelmiä. Näyttää siltä, että jokainen kukka jaksaa muodostaa hedelmän. Kuvassa niitä on nähtävillä puolenkymmentä. Kasvi itsessään on erittäin pieni ja muistuttaa frutea kasvutavaltaan. Saa sitten nähdä, tai ennemminkin kokea suullansa, onko tässä chinense ominaisuuksia maussa.


Yellow Chaco ei ole näköjään niistä helpoimmista lajikkeista saada satoa. Monta kuivanutta kukkaa on pitänyt nähdä ja kokea, että ensimmäiset hedelmät tulevat. Voi olla, että olosuhteet eivät vielä ole olleet kasville otolliset. Katsotaan, mitä etenevä kesä ja pimenevät illat saavat aikaiseksi.


Anteeksi hieman tärähtänyt kuva, mutta yksi parhaista chileistä, mitä olen koskaan maistanut, on alkanut tuottaa hedelmiä. Hiemanhan se on itse kuvaajakin toisaalta tärähtänyt, joten se tasoittaa tilannetta pikkuisen.

Pari kertaa olen jo päässyt syömään tuoretta Jallua leivänpäällä tässä kesällä ja näyttää siltä, että kohta sitä herkkua on taas kohta lisää ja uutta raakiletta kasvaa! :P

Early Jalapeño
Huomenna voi olla jo uusi kukkakuvakin villistä harvinaisuudesta, minkä saan laittaa tänne blogilleni muistiin. Viittävaille auki se oli nyt, mutta siitä lisää huomenna, jos vaan on jo kerennyt aueta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti