sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pähkinää purtavaksi


Juolahti mieleeni tänään, kun taannoin keväällä tuli puheeksi, että seurataan tämän mukamas Galapagoensen elämää. Alkukeväästä jo kävi, kun kasvit olivat vielä sisäkasvatuksessa, että kyseessä ei suinkaan ole Capsicum galapagoense, vaan jokin muu villi chili. Nyt hieman tutkailtua noita chacoënsen eri lajikkeita, kun niitä sattuu olemaan kasvamassa aika monet, niin ilmetty chaco tämä kasvi on. Hentojen oksistojen, suorastaan erittäin luirujen, ei tämä jaksa oikein pitää itseään kasassa. Outoa, vaikka vahvassa valossa on saanut takuulla kasvaa. Mikään muu chaco ei tuon perusteella sopisi kuvaukseen.


Tämä PI 639653 chacoënse sopisi kaikkein lähimmäksi vaihtoehdoksi noista minulla kasvavista kasveista. Lehdissä voisi kuitenkin hieman, jos tarkkaan katsoo, niin pientä eroavaisuutta löytää. Joko lehdet ovat luonnostaan kuprulla hieman tässä, mutta lannoitteiden käyttö ei sitä ainakaan tee, sillä molemmat saavat aina samaa ainetta.

Itse kasvi on kuvassa kokonaisuudessaan. Kasvaa siis melkoisen korkeaksi, kun vertaa moneen muuhun chacoon. Monet jäävät pieniksi pensasmaisiksi kasveiksi.


Tänään viimeksi, kun kaikille hydroille litkut vaihtelin, niin sattui melkoisen iloinen yllätys tulemaan vastaan. Kun hedelmien tuotto on täällä hieman normaalia aikataulua jäljessä, niin nyt siinä tulisimpien chilien joukkoon kuuluvalla Douglah Brownilla on kasvamassa oksistolla melkoinen määrä hedelmänalkuja. Hieman kuitenkin synkistää tunnelmaa se, että onneton onnisuin katkaisemaan vesiä vaihtaessa yhden hyvän kokoisen oksan, missä oli tulollaan useampi hedelmä ja kukkia, sekä nuppuja. Noh, onneksi noita nyt on jonkin verran tulossa sentäs.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti