perjantai 6. heinäkuuta 2012

Testauksessa CGN 23255 C.chinense



Maisteltavaksi pääsi tänään ensimmäinen kypsä CGN 23255 marja. Kokoa marjalla oli n.10mm ja tulisuutta voisi kuvailla tulisesta erittäin tuliseen, riippuu tietysti maistajasta. Itse maku oli chinensen hedelmäisen arominen, mutta hieman terävän makuinen. Pelkästä tuoksusta tunnistaa jo chinenseksi myös, sillä marjan halkaistua tulee tuttu aromi, kuten Habanerosta konsanaan.


Ei siinä paljoa maisteltavaa yhdessä marjassa ole, mutta mausteeksi tottumattomalle käyttäjälle siitä omaan annokseen saattaisi olla, mene ja tiedä. Siemeniä mahtui tuon kokoiseen marjaan 9 kpl:ta. 

Muutama otos muutamasta chilistä ja puutarhan kukkasesta 



Hieman erikoisesti tykkää tämä kuvan Eximium kasvaa, vaikka hyvässä valossa on saanut koko alkukesän olla. Ilmeisesti olisi pitänyt alkuunsa jo tukea hyvin, mutta kun myöhäistä oli, niin ajattelin sen ripustaa amppeliin kasvamaan ja katsoa millaiseksi se kerkeää kesän aikana kasvaa. Merkkasin kasvin eximiumiksi, vaikka yhtälailla kasvia on kutsuttu C.buforumiksi. Taitaa kuitenkin vahvojen mielipiteiden myötä olla eximium. Yhtä kaikki, mutta nuppuja on ilmestynyt jonkin verran, joten kohta nähdään millainen kukka sieltä tulee.

Myös ensimmäiset Lemon Dropit alkaa kellastua pikku hiljaa. Samalla nähdään tai siis saan maistella eri siemenistä kasvanutta chiliä, mitä jokunen vuosi sitten kasvattelin. Itse en juurikaan kypsän ja tuoreen hedelmän mausta paljoa perustanut, sillä kovasti oli saippuamainen maku. Kuivattuna oli maku sitten aivan eriluokkaa ja toimi erittäin hyvin. Toivottavasti tämä ei ole samanlainen. Ehkäpä voisi kokeilla sitä Lemon Drop sitruunamarenki torttuakin tehdä. :P
Sarah Bernhardt


Hieman yleisnäkymää takapihalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti