keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

CAP 470 ensimmäinen kukka


Ja siinä se on, minkä eilen lupasin tänne laittaa, eli ihka ensimmäinen eximiumin kukka CAP 470:sta ja on se vaan nätti, kuin sika pienenä. Terälehdet eivät aivan ole täysin auki, mutta kukan kauneuden siitä näkee kyllä selkeästi. Uskoisin myös, että huomenna siinä on jo siitepölytkin jo heteidenvarsissa. Paljon kerkesi kasvi kasvaa korkeutta, ennen kuin haaroittui ja teki ensimmäiset kukkaset. Lieneekö sitten tyypillistä tälle lajikkeelle?


Ensimmäinen kypsyvä CAP 502 hedelmä olisi kuvassa, joten kohta on niitä pitkään kaivattuja siemeniä luvassa kuivatukseen ja varastoon. Hieman osaa kasvia punkit vioittanut, kuten kuvasta sen voi tarkkasilmäinen havaita myös. Leikkaukseen ei vielä uskalla käydä, sillä paljon on oksilla hedelmiä kypsymässä, eikä tuo maailmanloppu ole, vaikkei enää lisää tulisikaan, sillä paljon on siemenpankkiin tulossa täydennettävää. Ensikaudella uudelleen kasvuun ehdottomasti ja kaikki lähes puhtaalta pöydältä...


...sillä näillä näkymin ainoa talvetukseen tuleva kasvi on tässä! Toistuvasti vioituksista kärsinyt Tovarii jaksaa sinnitellä kerrasta toiseen. Saa nähdä kuinka kauan tämä harvinaisuus jaksaa? Olisi sääli suorastaan heivata syksynpäätteeksi kasvi kompostiin, sillä siemeniä ei ole minulla, eikä niitä ole Suomessakaan kovin monella kasvattajalla. Niin pitkään on toivoa, kun kasvi on hengissä. Yhden marjankaan takia tuota ei uskalla heivata, koska niin monelle on tullut tutuksi se asia, että siemenet ovat huonosti, lähes mahdottomia itämään. Huonolla tuurilla siis vaatii usean marjan saadakseen uuden kasvin.


Kun kerran on näihin vioituksiin päästy jälleen, niin voi Turpo Puppeli sentään, siinä on taas yksi uhri!!! Taitaa jäädä sato kasvista vajaaseen kymmeneen hedelmään. Chinenset tuntuvat nyt olevan niitä sietokyvyltään parhaita ötököiden suhteen. Ainakin toistaiseksi! 




2 kommenttia:

  1. Voisiko tuosta tovariista juurruttaa pistokkaita, niin olisi ainakin useampi yksilö. Todennäköisesti kasvin selviäminen olisi ainakin varmempaa niin, ja toisaalta, voisi saada myös useampia marjoja.

    VastaaPoista
  2. Olen kaikkiaan yrittänyt puolenkymmentä pistokasta ottaa tuosta, vaan yksikään ei ole onnistunut kasvattamaan juuria. Vähän aikaa ovat pysyneet hengissä ja muutama turpeessa jopa kasvattunut lehdensilmuja, mutta vaikealta se tuntuu näyttävän. Voihan sitä uudelleenkin yrittää tässä ja mahdollisuuksia on niin paljon, kun emokasvi on vain hengissä. Mahdottomana pidettiin tuota flexuosumia myös, mutta niin vain onnistuin yhden pistokkaan saamaan siitä jopa märkään turpeeseen tökkäsemällä. Aina kannattaa yrittää!

    VastaaPoista