torstai 5. heinäkuuta 2012

Myöhässä vai kovasti etuajassa?


Vielä yksi sirkkalehtinen on näyttänyt elonmerkkejään, kun jätin idätysboksin tarkoituksella vielä henkiin. Tarkoituksena oli saada idätettyä Capsicum galapagoensea, kun niitä siinä on kolme siementä itämättä. Ei ole galat itäneet, mutta yksi villi siellä näyttäisi vielä hyvän näköisenä odottavan turpeeseen pääsyä. En tiedä kyllä itkeä vai nauraa, kun tähänkin itämiseen meni se 5 kk. Itämään laitoin nämä siemenet helmikuun 4 pnä. Mahdollisuuden voisi toisaalta tälle idulle antaa, sillä yksikään aikaisemmin kasveiksi päässeet eivät ole järin kummoisia, sillä ovat niin pahasti syötyjä, ettei tulevaisuutta niillä enää ole. Kokeeksi voisi eristyksissä kasvatella tätä ja katsoa millainen kasvi on sitten keväällä.


Eilen tästä kirjoitin kuvan kera muutaman rivin ja uumoilin, että tänään siinä olisi siitepölytkin. Aamulla tapani mukaan, kun vuorotteluvapaalla kerran olen, niin menin ensitöikseen tarkastamaan tilannetta, niin näinhän siinä sitten oli käynytkin. Aikaisempaa kokemusta minulla juuri näistä eximiumeista ei olekaan, kun viime kauden kasvit osoittautuivat kaikki ihan joksikin muuksi. Mielenkiinnolla jään nyt odottelemaan, miten hyvin nämä kukkaset tuottavat sitten sitä satoa.

Muutama kukkanen puutarhasta

 





2 kommenttia:

  1. Kaunis on eximiumin kukka, omaperäinen väriyhdistelmä.
    Vaan mistä se on kotoisin ja millaisista oloista?

    VastaaPoista
  2. Jep, mielenkiintoinen tapaus kieltämättä. Jaa, tuosta CAP 470 kotopaikasta ja oloista on vaikea sanoa, sillä melkolailla niukasti on tietoa saatavilla. Aropupulta ovat siemenet mulle kulkeutuneet kuitenkin.

    VastaaPoista