keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kesän tuntua talven keskelle


Viikko siitä on vierähtänyt, kun kylvöhommiin ryhdyin. Siemenet ovat olleet hyvänlaatuisia tällä kertaa, sillä jokaisesta lajikkeesta on näillä näppylöillä odotettavissa kasvi. Ainakin muutamat ovat itäneet niin, että sirkoille saakka ovat päässeet. Toisista, kuten kuvastakin sen huomaa, ovat idut alkaneet nätisti tulla ulos. Uskomattomin itäjä tähän saakka on ollut Rhomboideuma, sillä kaikki viisi ovat heränneet henkiin. Hjuva niin, sillä muistan tämän kasvin olevan hankala saada kasvamaan tuon kypäräpäisyytensä vuoksi. Toisaalta odotuksia herättävä Tovarii on vielä aivan mykkä. Noh, viikko vasta takana, joten aikaa ja toivoa on vielä paljon jäljellä, niin pitkään kuin siemenet eivät homehdu. Sen verran kuitenkin sanon, kun on allekirjoittaneella kokemusta noista homehtuneiden siemenien itämisestäkin, että mahdollista on itää niilläkin. Olen varmaan maininnut joskus aikaisemminkin tämän, että silloisen ainokaisen Tovariistani sain nimenomaan jo pahasti homehtuneesta siemenestä.


Muuta kesäistäpä tässä ei juuri ole tarjollakaan, ellei tuota outoa valoilmiötä siihen lueta. Ulkona on kaunista, vaikka talvesta en koskaan ole tykänntkään. Pakko vaan on sietää, kun muuta mahdollisuutta ei ole. Tänäänkin, kun ulos nenäni työnsin ja lumikolaan tartuin, oli pakkasta piirun vajaa kaksikymmentä. Ei mikään herkullinen keli kesästä nauttivalle. Lumesta puheen ollen, kun kuvaa katsoo, niin taitaisipa olla tarvetta kasvihuoneen katolta pudottaa lumet, ellei halua keväällä uusia muoveja käydä ensitöikseen virittelemään. Onneksi tämä lumi on vielä kevyttä puuterilunta, kun ei ole suojanpuolella lämmöt vielä käyneet. Jopa puhaltamalla saa paljon lunta siirtymään. 



Näihin kuviin on hyvä lopetella kirjoittelut tällä erää ja suunnata ajatukset kohti jouluvalmisteluihin. Paljon on tehty, mutta paljon on vielä tekemättä. Tulee se ja menee se joulu, vaikka ihan kaikkea ei kerkeisi tekemäänkään. Kuusivarkaissa on kuitenkin vielä käytävä ja perinteisesti koko perheen voimin, sillä lapsilla on suuri päätösvalta sen suhteen. Pientä johdattelua ja valkkailua luonnollisesti annettava meidänkin valintaan, ettei mikä tahansa näre roikota tuolla nurkassa oksiaan. Hyvää ja rauhallista joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti