keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vesille lauttasen mieli!

Viimeiset chilinsiemenet on kylvetty lautalle tänään. En kyllä ihan heti muista, milloin olisin perusrunkoon kuuluvat chilit idätellyt näinkin myöhään. Myöhään ja myöhään! Voisipa jokunen sanoa, että aikaistakin on, mutta näin vaan sattui käymään. Hieman oli kyllä jonkinasteista laiskuutta havaittavissa ukossa ja meinasipa ne lopulta jäädä laittamatta, mutta onneksi kuitenkin sain niskasta tarrattua kiinni ja siemenet kylvettyä. Seuraavat kylvöt ovatkin sitten, kun on aika idätellä tomaatit ja muut herkut kesäksi. Tomaateissa on tullut jälleen uusia lajikkeita runsaasti, joten mielenkiinnolla odotan sitä hetkeä, kun pääsee raottamaan siemenpusseja. Entisistä lajikkeista toki perusrunko koostuu, mutta uusia on mukava testata, joten niitä tulee olemaan ihan kivasti jatkona. Tilasinpa kokeeksi Stevian siemeniä myös, kun todellisesta imellyksestä on kyse. Jännä nähdä, onko kyseisessä kasvissa muuta makua, kuin se valtava imelyys?

Mitäs kaikkea sitä tulikaan tänään laitettua idätykseen. Aji voittoiselta lista näyttää, kun chileistä on kyse ja varsinkin Aji etuliite on baccojen listalla hyvin edustettu. Meinasi pieni kämmikin sattua kun näitä siemeniä valkkailin, enkä meinannut muistaa, ennen kuin viimetingassa, että pyysin testata Alma Paprikaa. Onneksi lahopäälle muistui se lopulta mieleen ja vahinkoa ei päässyt, näin ollen syntymään. Jospa sen listan laittaisi tänne muistiin ja nähtäväksi, että pystyy myöhemminkin katsomaan, että mitäs se äijä on oikein kasvatellut.

C.annuum
- Alma Paprika (Chilivaari)
- Jalapeño M
- Onza Roja
- Pasilla Bajio
- Serrano Purple
- Serrano Monte d' Oro

C.baccatum
- Aji Banana
- Aji Cristal
- Aji Fantasy
- Aji White Wax
- Trepadeira Werner

C.chinense
- Bhut Jolokia Yellow (bluesman)
- Quintisho (bluesman)
- 7 Pod White (bluesman/Bjarne's)

Lisäksi uusintaidätykseen laittelin jo aikaisemmin ilmoittamiani lajikkeita pääasiassa willejä, kuten CGN 22795, Goat Pepper ja Galapagoense, sekä muutama muu. Muut siemenet listalla on omia aikaisemmilta kausilta, tai sitten osa Semillakselta.

Lopuksi voisin laittaa pari kuvaa noista kahdesta Kaffirlimen veljeksestä, mitkä tykkäävät nakottaa tuossa ikkunalla. Pieni merkittävä tai ihmeellinen asia itselleni on, että kasvit ovat enemmän tykänneet kasvaa talvella ja ihan ikkunasta tulevalla valolla. En tiedä onko kasville ominaista, mutta hieman erikoista minulle. Lannoitetta en ole talvella antanut yhtään, ainoastaan kipannut loput vedet vedenkeittimestä kun on sattunut jäämään. Kauniisti vihertää ja uutta lehtisilmua pukkaa koko ajan. Kyllä se mulle kelpaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti