keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uuttavuotta sekä uusia mietteitä!


Joulu meni ja uusivuosi on juhlittu. Olin vissiin ollut suhteellisen kiltti, sillä sain joulupukilta sen mitä halusin. En paljoa toivonut, mutta sain silti enemmän. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen!!! Miksi rupesin kirjoittelemaan pienen tauon jälkeen, on ensinnäkin lumi. Lunta on tullut viimeisen parinviikon aikana niin paljon, että ei voisi kuvitellakaan. Vajaa viikko on kulunut siitä, kun viimeksi tyhjensin lumet kasvihuoneemme päältä. Nyt on lumitilanne sen verran runsas ja painavaa, että on aika käydä tyhjentämään kattoja kasvareista uudelleen. Lämpöasteita on melkein + 2°C ja painoa suht. mukavasti, joten lumen massa alkaa horjuttaa melko nopeasti muovista rakennettuja huoneita. 


Melkoisen tukeva lumipeite on vallannut takapihalla, sillä alppiruusu on hautautunut täysin lumen alle ja onhan se kesän kirkkaimpana hetkenä lähes miehen mittainen. Hikisiä päiviä on huhkittu lumen kanssa monen monta kertaa siirrellessä, sitä paikasta A pisteeseen B. 


Toisekseen uusivuosi oli tavalla ja toisella itselleni ja emännälleni juhlavuosi. Kohta on kulunut 17 vuotta siitä, kun toisemme tapasimme ja oli sitä pilkettä silmäkulmassa. Uudenvuoden aattona tuli kuluneeksi tasan 15 vuotta siitä, kun tämä ukkometso sai rengastuksen koipeensa ja oli tarkkailun alaisena ensimmäistä kertaa. Bongaus toimii edelleen ja paikantaa linnut Sushrajalta. Rengastus on pysynyt ja suhteellisen hyvin on mennyt, joten tulkoon noita samanlaisia vuosia useampikin kokoon, vaikka triplasti jos niikseen tulee. Kuohari oli ikävä kyllä halpaa, mutta maku oli kiitettävän hyvää ja näin ollen toimi tehtävässään hyvin. Pääasia, että molemmat tykkäsivät! ;)

Kolmanneksi näin vuoden aluksi kirjoitan blogilleni muutaman rivin ihan vain yleisesti. Itse chilirintamalla ei ole kauheasti tapahtunut moneen viikkoon, mutta ilokseni pitää todeta, kun idätyksiä olen seuraillut, niin kaikki muut ovat lautalla itäneet, paitsi Tovarii. Tovarii, jota olen taas odottanut, ehkä eniten noista kaikista antaa odottaa vielä itseään. Noh, aikaa on vielä ja mahdollisuuksia, ei ole, kuin yksi mennyt piloille noista siemenistä lautalla. Ainakin uusia lajikkeita on mahdollisuus kasvattaa paljon ja hartaasti. Uudet lajikkeet, kuten annuum ja baccatum lähtevät idätykseen tammikuun aikana. 

Ja lopuksi....

Chilifoorumi, jota olen seurannut monta vuotta ja saanut sieltä paljon itselleni, on jäänyt pitkään taka-alalle. En ole enää jaksanut innostua kirjoituksista, mitä sinne on tullut pitkän aikaa, sillä kovin on siitä tullut aikuisten ja lasten taistelukenttä. Ei jaksa enää lukea topicista topiciin, kun asiasta väännetään lujasti kättä ja ollaan kaikki niin vahvasti omien mielipiteiden takana. Yleistä melua on liian paljon ja asian vierestä menee yhtä usein, ettei vaan jaksa enää itse laittaa mitään, vaikka jossain asiallisesti ja vilpittömästi keskusteltaisiinkin. Pidän taukoa edelleen ja odotan aikaa parempaa jatkaa lukemista muiden edesottamuksista chilien ja muiden kasvien kasvatusten parissa foorumilla. Onnea kuitenkin kaikille kasvattajille tulevan kauden suhteen!!! Blogeja tulen seuraamaan edelleen innokkaasti ja itsekin jatkan tämän kirjoittelua jatkossakin, sekä ajoittain kommentteja toisille heitän. Nimimerkkiä en tule poistamaan myöskään foorumilta vielä, sillä onhan se tehokas väline ottaa yhteyttä tarvittaessa muihin kanssakasvattajiin ja saada viestejä, myös itselle. Katsotaan aikaa eteenpäin ja katsotaan, mitä se tuo tullessaan, ehkä taas joskus ollaan aktiivisempia chilifoorumillakin. Kiitokset kaikille, jotka olette olleet mukana lukemassa blogiani. Olen ylpeä siitä, että lukukertoja on tullut yli 14000. Tervetuloa edelleen lukemaan kirjoituksia erityisesti tämän blogini puoleen, sillä siellä kirjoittelu jatkuu...

7 kommenttia:

  1. Chilifoorumi on aika raskas seurattavaksi. Oma suodatuskyky ei tätä kestä ja erittäin harvoin siellä tulee käytyä. Muutaman säikeen ja sivun jälkeen iskee ähky. Blogeja on taas helppo seurata. Ehkäpä siksi, että sekalaista tavaraa ei tule asian vierestä tuutin täydeltä. Jutut juttuina ja kommentit sitten erikseen. Noh, eipä niitä kommentteja pahemmin chiliblokeissa olekaan. :D

    Täällä idätykset ovat kivalla mallilla. Oletetetusti Lanceolatum antaa edelleen odottaa, mutta 7Pot Douglah loistaa itämättömyydellään. Vielä ei kuitenkaan heitetä toivoa näiden suhteen.

    Nuo 7Potit on teikäläiseltä. Onko tietoa, onko samasta "erästä" muilla itänyt ja millä ajalla?

    Mulla 4kpl:tta 9.12 ja 4kpl:tta 20.12 laitettu itämään, mutta ei ainakaan vielä ole mitään tapahtunut.

    VastaaPoista
  2. Voin laittaa sulle lisää noita seiskapatoja, jos haluat? Samalla voin laittaa lanceolatumia, jos ei ne sinun siemenet käy itämään. Ei ole kukaan vielä ilmoitellut noiden itävyydestä, ennen sinua, enkä toisaaltaan niitä ole kovin monelle laittanutkaan. Chilifoorumilta putoaa nopeasti kärryiltä, jos on ollut pitkään poissa ja ne, mitä luet on aina jonkinlaista jauhantaa... Ei jaksa panostaa enää kauheasti seuraamiseen.

    VastaaPoista
  3. Kokeilin itsekin idätellä niitä seiskapatoja, tosin vain neljällä siemenellä. Niistä ei yksikään ole vielä itänyt, ja aika kauan ovat lautalla olleet. Toisaalta, samaisella lautalla pötköttelee vastaava määrä havannanpaprikan siemeniä, eikä niissäkään ole elonmerkkejä, vaikka ihan kaupallisen toimijan siemeniä ovatkin. Mystistä.

    VastaaPoista
  4. Pääasia että moelmmat tykkäsivät...
    Rakas seura saa kuoharin kuin kuoharin maistumaan! :)
    Chilifoorumi on itselläkin ollut taka-alalla, foorumista itsessäänhän se ei johdu, vaan kirjoitusten sisällöstä.

    VastaaPoista
  5. Mun mielestä chiliforumin softa on niin kökkö, että ei kauhean usein houkuta lukemaan, vaikka lukuhaluja olisi. En juurikaan taisteluja ole huomannut, tai sitten olen niihin vain niin tottunut, että en kiinnitä huomiota. Olen foorumeita sen verta monta vuotta lukenut.

    VastaaPoista
  6. Mulla on Jani noita siemeniä vielä, vaikka kuinka paljon. Voin laittaa sulle lisää tulemaan, jos haluat vaan? Ehkä niistä jokunen voisi itääkin. Outoa kyllä tosiaan, kun hyvin kypsiä olivat hedelmät niitä siemeniä talteenottaessa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Toni tarjouksesta. Koitan pärjätä nyt näillä ja ihmetellä niiden kanssa. Kaipa tuolta joku lähtee itämään. :)

    VastaaPoista