maanantai 15. huhtikuuta 2013

Satistiikkaa lukijakunnasta

 
Jonkinlaista statistiikkaa hieman blogi-päivityksistäni paikallaan, kun niitä olen vuoden 2011 syksystä lähtien kirjoitellut itseni, ja kenties muidenkin iloksi. Seurantaan olen kiinnittänyt huomiota, vasta nyt hiljattain, kun uteliaisuus on herännyt kuluunen kauden myötä.  Kaikkiaan lukijoita on sivustollani vieraillut tähän saakka, noin 18500 kertaa, suuri kiitos heille siitä! Kuvassa nähtävissä, kuinka ne todellisuudessaan jakautuvat kaikkiaan. Hienoa nähdä, että ulkomaillakin on jollain tapaa sivustojani huomioitu, vaikka kieli on tuottanut varmasti vaikeuksia tulkita niitä. Laitoin sivuilleni kääntäjän, joilla katselijat voivat kääntää tekstiä haluamalleen kielelleen. Jokainen joka palvelua on käyttänyt, voi lukea paljon rivienkin välistä. Käännökset eivät ole aina oikeat, eikä kieliasu heidän äidinkielelleen sopivat, mutta chilien ja muiden puutarhakasvien kasvatuksessa se helpottaa luetun ymmärtämistä. Suomesta lukijakunta on kärjessä, ja vaikka virallisia lukijoita sivustollani on 26, ei se tarkoita sitä, että kaikki olisivat siinä. Satunnaisia ja kirjautumattomia katselijoita ja lukijoita riittää senkin edestä. Ympäri maailman löytyy useita lukijoita myös, kuten kuvakin sen osoittaa. Venäjältä löytyvät toiseksi suurimmat lukijakunnat, kun Yhdysvallat pitää tiukasti kolmatta sijaa. Lieneekö muutamat Venäläiset lajikkeet osasyynä, joita olen menneinä vuosina koittanut kasvatella. Mene ja tiedä, yhtä kaikki!



Toinen statistinen huomio on se, että mistä lukijat ovat oivaltaneet milloinkin julkaisemani tekstit. Päiväkirjani, mikä on ollut pitkään sekalainen linkkiviidakko Chilifoorumilla, on se joskus ollut minulle ainut kanava tuoda julki kasvatuksien edesottamuksia ja julkaista jotain niiden suhteen. Aikaisemmin kaikki chilikasvatukseen liittyvät julkaisut toimivat tätä kautta. Chiliblogit ja Chilivaarin sivut Chiliä ja sivuhuomioita ovat olleet ne suurimmat kanavat sivustollleni googlen jälkeen.  Suuret kiitokset Chilivaarille suotakoon, sillä suurimpia esikuvia hän on ollut kasvatuksieni suhteen, ja kaiken alun ja viisauden antamana. Loput kaikki on tullut itseopiskelun ja kantapään oppimisen kautta. Mitä vesikasvatukseen tulee, niin Zabi  on muistanut olla hengessä mukana aina, kun sitä apua olen tarvinnut. Ja onhan hän ollut bioponisen kasvatuksen alullepanija ja erittäin rakas ystäväni ollut, jo muutaman vuoden ajan.

Kuten moni lukijani on sen huomannut ja tykännytkin sivustoani facebookissa, olen erittäin kiitollinen kaikilleni lukijoilleni. Tykkään kehittää ja luoda parempaa ulkoasua sivustolleni jatkossakin. Jatkoa ajatellen olenkin erittäin kiinnostunut ottamaan vastaan palautetta, kuinka ulkoasua ja muuta sisältöä voisi kehittää eteenpäin, että lukijat saisivat ja itse siitä vielä enemmän irti. "Sillä" Sana on vapaa, ja laitteet liikkumaan on tehty sivua varten, kuten Neljää Ruusun hittiä hieman kompaten.

4 kommenttia:

  1. Statistiikka on kiehtovaa. Käytän Bloggerin lisäksi vielä Statcounteria. Oma liikennevirta kulkee tällä hetkellä Googlen ja parin chiliblogin kautta. Chiliblogin koontilistaus toi väkeä eniten, mutta irtaannuttuani listasta, tämä reitti luonnollisesti tyrehtyi.

    Statistiikka paljastaa mielenkiintoisia asioita. Juttuja joiden eteen olen tehnyt paljon työtä ja pidän aihetta erittäin kiinnostavana, ei yleensä kerää juuri lainkaan lukijoita. Oma sisällöntuotto ei hirveästi tunnu vastaavan kysyntää. Olenkin blogin perustanut ensimmäiseksi itseäni varten. Jutut sitten kiinnostavat tai eivät kiinnosta muita. Lukijoita on toki ollut, mutta statistiikan mukaan 80% kävijöistä on uusia. Tästä voisi olettaa 20%:n olevan kiinnostuneita jutuistani ja siten palaavat ihmettelemään meikäläisen touhuja.

    FB-sivun perustin kanavaksi, jonne olisi helpompi liittyä. Samalla saan sinne heitettyä pikku juttuja, kuvia ja linkkejä, kun sellaisille on aihetta.

    VastaaPoista
  2. Niin sulla on ilmeisesti tämä Statcounter käytössä. En ole vielä itse perehtynyt ollenkaan siihen. Pitäisi vissiin ladata se ja katsoa, mitä siellä on muuta tarjolla. Etusivu kattaa varmaankin suurimmanosan kävijöistä, joten se voisi olla yksi kiinnostuksen aihe. Hienoa nähdä, että uusia on paljon lukijoiden joukossa täälläkin, sisään kirjautuminen ja liittyminen lukijaksi on taas hieman hankalampi juttu, kun pitää liittyä googlen tai muun kanavan kautta. Mainittakoon, että itsekin olen puhtaasti itseäni varten sivuston luonut! :)

    VastaaPoista
  3. Itsellehän näitä pidetään, oman muistin tueksi ja opiksi. Virheetkin kannattaa kirjata.
    Blogista on kätevä katsoa, mitä viime vuonna on tehnyt tai miten joku chili on kehittynyt aikaisemmin.

    Statcounter tuntuu luotettavalta. Sen voi asentaa laskemaan yksittäisiä käyttäjiä, eli minulla se noteeraa saman osoitteen vain kerran päivässä. Se voi myös laskea klikkauksia, jolloin tulos on tuplasti suurempi. Kaupalliset sivut käyttävät tietysti tätä. Kummatkin voi lukea sieltä jälkikäteen vaikka toisen on valinnut. Googlen laskuri laskee joka klikkauksen, niin nopeasti se etenee, minulla jo pitkästi yli 300.000, vaikka sitä ei edes ollut vuoteen hommaa aloittaessani.

    VastaaPoista
  4. No, aloitteljoiden kengissähän tässä ollaan vielä, jos verrataan sinun bloggailuun ja lukijakuntaasi. Eipä silti, parhaimman blogin olet chiliaiheeseen liittyen saanutkin kasaan, mitä olen koskaan lukenut. :)

    VastaaPoista