tiistai 23. huhtikuuta 2013

Bioponisessa kasvatuksessa hurja alku!


Eipä ole montaa päivää kulunut siitä kun kasvin pesin, tai lähinnä kasvin juuret niistä turpeista pois, mitkä olivat ensiruukussa kasvualustana. Kasvuvauhtiin saattaminen on ollut jo parissa päivässä huimaa, sillä laitoinhan kasvin hydroon 17.4.-13. Juurien toimivuus on ollut melkoisen hyvä, sillä kokoa kasville on tullut reilusti lisää, ja senhän näkee pelkkää kuvaakin katsomalla, että latva on lähtenyt haarautumaan pienellä taimella hienosti. Hieman ihmettelen sitä, että yleensä juurilla on ollut taipumus totutella helpostikin pari viikkoa uuteen kasvualustaansa, mutta tässä tapauksessa sen on täytynyt tapahtua melko välittömästi. Nuppuja on kasvissa myös havaittavissa, ja lehdet ovat silmin nähden reippaasti kasvattaneet massaa. Hienoa!

Tarkistin samalla sangosta lannoitteiden EC-arvon, mikä näytti lukemaa 1.74, ja aivan kuten ounastelinkin hydroa rakentaessa ja ensimmäistä kertaa lannoitteita mitatessa, että EC-arvo ei ollut vakiintunut vielä. Nesteen pH näytti lukemaa tällä hetkellä 6.7, mikä on hyvä lukema. Toki täytyy muistaa, että bakteerikannan muodostuminen ei ole vielä tässä ajassa päässyt kunnolla alkamaan, vaan aikaa vielä hetken. Kaikkiaan hyvältä vaikuttaa, enkä kauhean väärässä ole, jos tämä tahti jatkuu, niin ensikuussa kasvi on kasvanut jo lähes puoli metriä, enkä yhtään ole myöhässä kasvin ja sadon suhteen. Verrokiksi mainittakoon kuvan ulkopuolelta, että samaan aikaan laitetut muut kasvit(bioponiset), ovat lähteneet samalla tavalla kasvuun. Ei voi valittaa tehottomaksi tavaksi. Tästä on hyvä jatkaa!


Eilen kolahti tällainen postilaatikosta, ja täytyy sanoa, että hieman kieli toisessa suupielessä kuorta aukaisin, sillä tiesinhän siellä olevan jotain aika läheltäkin liippaavaa juttua. Chiliwiki oli saanut sivunmittaisen julkaisun, mikä kuvineen näytti mielestäni erittäin hyvältä. Lehdessä on paljon hienoja juttuja monelta kasvattajalta, mitä on ilo lukea. Toivottavasti näitä tarinoita ja lehtiä tulee enemmänkin vuoden saatossa, ja tietysti seuraavina vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti