lauantai 18. toukokuuta 2013

CGN 22208, C.galapagoense ja passiivihydro

Ajattelin testata, miten gala viihtyisi passiivisessa hydrossa, kun sattuu pari tainta olemaan kasvatuksessa. Rakentelin tästä passiivisesta bioponisen, sillä vulcaponicit ja merileväuutteen lisäsin ruukun pohjalle. Välttämättä bakteerikantaa ei saa tässä pysymään aina hyvänä, sillä vesiala on suhteellisen pieni, ja jos neste kerkiää kaikki tyhjentyä säiliöstä, on kaikki aloitettava alusta. Ensimmäinen tehtävä oli kuitenkin valita kahdesta taimesta se, kumpi testaukseen pääsee. Isoa probleemaa se ei tuottanut, sillä taimet ovat lähes samanlaiset. Kun on ulkona lämmin ja aurinko paistaa, niin silloin hommat tehdään hyvin mielellään ulkona. Ensin taimesta pestään turpeet pois.



Toistetaan pari kertaa hennosti juurien puhdistus, että saadaan ylimääräiset turpeet pois. Liian puhtaaksi juuria ei kuitenkaan tarvitse yrittää saada, sillä pieni turve ei haittaa yhtään mitään. Oma passiivi on kyhätty tuollaiseen Pauliinan altakasteluruukkuun, mihin välipohjan alle tuli vulcaponicit ja merileväuutteet. Olisi minulta löytynyt noita oikeita passiiviruukkujakin, mutta kerran tuollainen sattui käteen, niin siihen gala sitten pääsi kasvamaan. Kerran kasvi kestää kuuleman perusteella suuria lannoitteita, niin itsekin ajattelin nostaa EC:n lähelle kahta. Ainakin toistaiseksi kasvi on tuntunut viihtyvän uudessa kasvatusalustassaan, vaikka passiiviin siirrosta on kulunut jo pari päivää. Harrastustoimintaa chilien ohella, on oleellisesti tämä bloggailukin. Hieman on kirjoittelu jäänyt pakonsanelemana vähemmälle, kun ei nämä nykyajan vempeleet kestä puolta vuotta pidempään. Tarkoitan tällä tätä konetta, millä kirjoittelen näitä kirjoituksiani. Nyt kone on palannut huollosta, ja toivottavasti se kestää taas pidempään, kuin taas sen puolivuotta ja takuuajan umpeuduttua. No sen aika näyttää sitten. Joka tapauksessa pieni odotus ja piina on päättynyt, kun on sitä melkoisen riippuvainen näistä koneista kuitenkin, valitettavasti se pitää tunnustaa. Puolustukseksi on kuitenkin sanottava, ettei näitä kirjoitella ilman konetta. Se siitä sitten, ja sen kestävyydestä!


Itse kasvi sitten näyttää uudessa ruukussaan tältä. Tässä pari päivää myöhemmin voi todeta, että samalta se näyttää siinä edelleenkin. Hengissä kasvi on siis ja valmiina kokemaan kesän kylmät ja lämpimät.

3 kommenttia:

  1. Hyvin tuo Gala näyttää viihtyvän teillä.
    Tietotekniikassa ei ole tainnut mennä yhtä hyvin. Tietokoneisiin ei aina auta hyväkään hoito. Nyt pitää koputtaa puuta, sillä minä naputtelen näitä 2005 mallisella läppärillä. Ei ole ollut vian vikaa - jaa akku on kerran vaihdettu ja taas se on viimeisillään. Maksoihan tämä hankittaessa vähän enemmän, mutta se usein takaa edullisuuden pitkän päälle. Tietysti myös nimen kolme kirjainta Mac.

    Onhan tämä jo vanha, sen huomaa vaikka siitä, että blogiasi pitää pienentää yhdellä pykälällä, että se mahtuu ruutuun. Eipä se ole mikään vaiva ja kaikesta saa hyvin selvän. Nuorten blogeissaan käyttämää pientä tekstiä mustalla pohjalla en oikein vaivaudu lukemaan tällä läppärillä. Ehkä sitten seuraavassa on isompi tai tarkempi näyttö.

    VastaaPoista
  2. Mikälie maanantain versio sattunut tässä, kun jaksoi puolivuotta kestää, ennen kuin huoltoon lähti. Omalla näytöllä olisi varaa vielä leventääkin, ja vielä näkyisi kaikki, mutta olkoon näin. Kasvit ovat kieltämättä nyt saaneet olla vaurioitta kasvamassa ja samoiten tuo Gala, vaikka onkin nuorimpia taimia, mitä on kasvamassa.

    VastaaPoista
  3. Pikainen kyssäri tuosta ruukusta. Mitä kaikkea sulla on tuossa ruukussa vulcaponicin ja merileväuutteen lisäksi. Turvetta? Soraa?
    Olen yrittänyt idättää galapacoenseä mutten ole vielä saanut itämään. Tosin nyt kun olen vähän googlannut niin itäminen voi kestää pitkän tovinkin.

    VastaaPoista