tiistai 8. lokakuuta 2013

Carolina Reaper C.chinense

Ihan ensiksi pitää sanoa, että chilit eivät ole itse kasvattamia, vaan toisen arvon chilipään. Kiitokset tästä kuuluvat Chilitunarille, joka lähetti muutaman hedelmän minulle maistiasiksi. Nyt minulla on ilo ja kunnia maistella näitä, siis tätä kirjoittaessanihan olen jo yhden syönytkin. Siemenet otin luonnollisesti talteen, enkä juurikaan vienyt tuota siemenvallia mukana, joten kaikki paukut olivat takuulla tallella. Enää näitä ei pelota juurikaan maistella, sillä ne pelot ovat koettu jo monta vuotta sitten, vaikka hirvittävä ja kauhistuttava polte näissä onkin. Siitä pitääkin erityisesti mainita, että tulisempaa kuin Naga helpostikin, ehkä samaa luokkaa Morugan kanssa. Minä tykkään näistä todella paljon, sillä näistä löytyy niin paljon aromia, että jos olisi hajusteena, niin saattaisinpa ostaakin höpelönä sitä.

Maku on yhtä vahva, kuin on tuoksukin. Saattaisi olla erikoinen yhtälö, jos näitä chilejä olisi tulettomana ja samoilla voimakkailla aromeilla. Lyhyestä virsi kaunis. Chili on helvetin tulinen, mutta äärimmäisen herkullinen makuineen ja aromeineen. Jo nyt teidän, että tätä haluan takuulla lisää ja on tulevan kauden yksi odotetuimpia chilejä. Toivottavasti onnistuu ja saa ensi vuonna loihtia näistä taas herkkuja. Suosittelen lämpimästi, vaikka tästä ei siemeniä yleisesti olekaan saatavilla vielä, ainakaan täällä peräpohjolassa.

9 kommenttia:

 1. Onko oikeasti paljonkin eroa maussa tai/ja tulisuudessa T Moruga scorpioniin verrattuna?

  VastaaPoista
 2. Kiva että maistui. :D Itse en ole hirveästi rohjennut paljaalti maistelemaan. Yhden maistoin kerran. Oli pieni, siemenetön ja rypytön. Vatsakipujahan siittä sai. No, ensi kesänä saat sitten oikeasti tulisia ja öljyisiä. Nämähän oli kauden viimeisiä ja vielä raakojakin. Itse olen käytellyt savujauheena. Maku on omaankin mieleen hyvä, joskin hieman liian tulinen. ;D

  VastaaPoista
 3. Maistui maistui. :) Tulisuus voi olla samaa luokkaa Morugan kanssa, mutta maku on minusta kyllä parempi.

  VastaaPoista
 4. Oiskohan mahdollista saada pari siementä tänne Kitteelle?

  VastaaPoista
 5. Missä päin asustelet täällä? Voin toki pari siementä luovuttaa, eikä varmaan haittaa jos ovat tuoreita siemeniä?

  VastaaPoista
 6. Mäyräntiellä asustellaan, laitan sähöpostia kunhan olen kotikoneella

  VastaaPoista
 7. Kiitos siemenistä,laitoin jo kolme idätyslautalle.Carolina Reaperiäkin tuli jo maisteltua,tulista on ja vähintäänkin yhtä hyvä maku kuin itse kasvattamissani Trinidad Moruga Scorpioneissa,aromit ja maku tosi voimakas,täst mie tykkään!Toivottavasti siemenet itää ja homma menee putkeen,että saa lisää tätä herkkua.
  Vielä kerran KIITOKSET Tonille siemenistä ja Reaperin palasesta.

  VastaaPoista
 8. Eipä mitään, hienoa kun kävit rupattelemassa tovin. Mukava tietää, että samassa pitäjässä on muitakin chilihulluja. :)

  VastaaPoista