torstai 3. lokakuuta 2013

Jälleen kerran broileria

Kaitpa se paistaa miehestä läpi ja on sanomattakin selvää, että kana on ruokalistalla mieluisasti, ja erityisesti itämaiseen vivahtaen. Turha minulle on kenenkään ruveta pauhaamaan, että et varmasti söisi, jos näkisit ne olot. Kaitpa ne ovat alitajunnassa olleet, mutta tavallaan olemmehan hieman villieläimiä, ja syömme elääksemme, emmekä anna niiden aina häiritä. Lihaa pitää olla sopivasti, toki kasviksia siinä samalla, mutta kasvisruokaintoilijaa minusta ei saa tekemälläkään. No tämä tarina lyhykäisyydessään siksi, että olen muutaman kerran saanut kuulla noista. Se siitä ja sen kestävyydestä! Tämänkertaiselle eväälle en keksi parempaa nimeä, mutta olkoon se vaikka sitten pikapannu broilerista.

 Broilerisoosi Sushrajalta
- n. kg kevyesti suolattuja broilerinfileitä
- punasipulia
- muutama kynsi valkosipulia
- sopivasti currya
- Bird's Eye chiliöljyä
- oranssia paprikaa
- inkiväärimurskaa
- sitruunaruohomurskaa
- basilikaa
- hieman juustoraastetta tai sulatejuustoa, ei paljon
- noin desi kermaa
- ananaspalat mehuineen
- hieman kalaliemijauhetta

Aluksi hyvin kevyt paisto broilerinfileille, että lihan pinta menee vain kiinni ja otetaan sivuun odottamaan. Kuullotetaan sipulit ja muut mausteet paprikoiden kanssa chiliöljyssä. Lisää tämän jälkeen juusto ja ananaspalat mehuineen pannulle, jolloin pieni määrä nestettä tulee liemeksi. Nyt voit lisätä broilerifileet takaisin pannulle hautumaan. Paistoaika oli paketin mukaan, noin kymmenen minuuttia, mutta ihan en tarkkaa aikaa kellosta ottanut, varmaa enemmänkin. Loppupuolella lisäsin kerman ja aavistuksen jatkoin hauduttamista. Voi sanoa, vaikkei kaiken kokkikirjojen mukaisesti välttämättä ruokaa tehtykään, niin erittäin hyvää siitä tuli. Lisukkeeksi tuolle pöperölle käy hyvin pasta tai nuudelit, ja tietenkin jonkinlainen salaatti. Jos ei muuta niin ainakin tuoretta tomaattia ja kurkkua. Pisteenä iin päälle tämän kruunaa tietysti kylmäsavustettu Rocoto, ei kuitenkaan jauheena, vaan ihan tuoresilppuna. Kokki minä en ole, joten en ajattele laisinkaan mitä Sukulat ja Ramseyt näistä ajattelisi. Teen ja kokeilen, ja jos hyväksi havaitsen, niin saatan sen tänne raapustaa muistiinkin.

Tarinan takaa kerrottakoon, että kasvihuoneen tyhjennys alkaa ensiviikolla, sekä loput sadoista otan samalla talteen. Samalla siinä sitten pähkäilen, että mitkä chileistä talvetan ja mitkä heivaan sinne kompostiin. Tulevan kauden suunnittelu on alkanut myös hiljaa raksuttamaan mielessä uusien lajikkeiden osalta. Tulisia ja vieläkin tulisempia lajikkeita tulee muutama lisää, mutta kokonaisuudessaan lajimäärä voi jäädä reilusti tämän kauden alle. Muutamista uusista mainittakoon Jigsaw, Carolina Reaper, White Naga, Peach Bhut jolokia, ja niin edelleen. Lopullinen lista valmistunee piakkoin. Näin tällä kertaa. Huom! Pahoittelen jos kirotusvihreitä ilmenee, kun näillä yöntakaisilla silmillä tätä tekstiä kirjoittelin.

2 kommenttia:

  1. Wow! Vaikuttaa hyvältä reseptiltä. Mä just söin ja tämän luettuani mulla on taas nälkä!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että voisi kelvata jollekulle muullekin. :) Chilin osuutta kannattaa laittaa reilummin lisää, sillä tuo ei luonnollisesti kovin tulista ole, koska piti ajatella lapsia. Sen takia lisäsin omaan annokseeni tuoretta kylmäsavu Rocotoa.

    VastaaPoista