torstai 30. elokuuta 2012

Testi idättelyä


Laitoin itämään kuusi siementä CAP 502 C.frutescensia 21. elokuuta. Nyt 30.8. ja yhdeksäntenä päivänä on itänyt 4 siemenitä niistä, jotka itämään laitoin. Toimivia siemeniä siis kaikinpuolin ovat, joten jatkumoa on luvassa. Siemeniä ei sen koommin kuivateltu, vaan ainoastaan muutama päivä kerkesivät olla talouspaperilla huoneilmaa haistelemassa.



Kevään viimeisten kukkien ja kypsyvien marjojen jälkeen Cumari Pollux on ollut pihamaalla kasvamassa. Kasvi on suorastaan nauttinut olostaan, sillä sillä hämähäkit ovat ottaneet tämän kasvin kotipihakseen ja rakentaneet siihen melkoista seittiviidakkoaan. Kukat ovat muuttuneet toinen toisensa jälkeen marjoiksi pitkin kesää, joten hieno sato on luvassa tämän praen osalta ja paljon paljon siemeniä.


Ei vaihdu väri sitten millään tässäkään, vaan alkaa marja kurtistumaan. Olisihan tämä ensimmäinen chaco, jota kasvatan, mikä jäisi kellertävän oranssiksi. Täytyy kuitenkin jonkun aikaa antaa olla, ennen kuin puskasta käyn irroittemaan, ellei harakat sitten kerkeä, ennen minua. Noin viikko sitten ihmettelin, että minne kummaan kerkesi marja hävitä mitään jälkiä jättämättä. Harakan ryökäleet ovat valloittaneet pihan ja suorastaan viihtynteet grillikatoksellamme, joten eipä taida jäädä paljon jossiteltavaa senkään suhteen. Marjat kypsyttyään kelpaa, myös linnuille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti