torstai 15. marraskuuta 2012

Uusi kausi ja uudet kujeet!


Juuri on päästy edellisestä kaudesta päätökseen, niin puskee päälle uusi kausi. Toivottavasti tästä tulee parempi ja rikkaampi kasvien suhteen, kuin edeltäjästään. Alunperin olin ajatellut aloittavani idätykset viikolla 47, mutta jokainen joka näitä touhuja harrastaa, tietää myös sen, että vaikea on siemenpussukoista pysyä erossa, ennen kuin raja tulee vastaan. Onko sitä rajaa, se on taas toinen juttu, kun mopeti hyrisee nurkassa karkumatkaa suunnitellen. Ei vaineskaan, nyt lähti itämään ne epävarmimmat lajikkeet ja lisäksi Rocotot, jotka vaativat hyvän esikasvatuksen, ennen ulkokasvatusta. Pubescensien lisäksi lautalle pääsivät hitaasti itävät villit, jotka pääasiassa ovatkin sitten tämän kauden osalta siinä. Ainoastaan C.flexuosum ja rhomboideum pääsevät lautalle villeistä jälkeenpäin. Rhombon siemenet ovat tuloillaan ja tämän flexun unohdin aivan vahingossa vaan. Hyi minua, kuinka saatoin olla noin toope! Lista helpommin luettavissa alla olevassa lajikeluettelossa, kuin pelkästään tästä kuvasta, vaikka eikös sitä sanota, että tuhat kuvaa kertoo enemmän, yksi sana. Ei, kun toisinpäin! :)

C.pubescens (Kaiketi kaikki siinä, paitsi yksi erikoisuus, josta myöhemmin lisää)
- Ecuadorian Red Pepper for Hell
- Rocoto Aji Largo San Isidro
- Rocoto Brown
- Rocoto Guatemala Orange
- Rocoto Manzano
- Rocoto Peru Cusco
- Rocoto Rio Hualaga Orange
- Turbo Pube Red

C.galapagoense
- CGN 22208 (nyt jos ei koskaan)

C.eximium
- CAP 470
- CAP 1491
- CGN 19198

C.praetermissum
- CAP 1144
- CGN 22795
- Goat Pepper

C.chinense
- CGN 24333 (uusi yritys)

C.cardenasii
- CAP 1530 (toivon todella itävän ja onnistuvan)

Kunhan olen kaikki siemenet haalinut kasaan, niin tarkoitus on tutkailla ne läpi vakavasti harkiten ja tehdä varmaan uusi lista. Chinensien osalta idättelyt käynnistyvät joulukuussa, baccatumien aloitusta en edes vielä tiedä. Ehkä samoihin aikoihin suunnilleen. Annuumit viimeisessä erässä, ehkä vuodenvaihteen jälkeen.


Ennen kuin idätykset pääsivät todenteolla alkuunsa, oli kaiveltava varastosta kesäteloilta vanha palvellut idätykseen tarkoitettu pienoiskasvihuone esiin. Kummasti oli kesän aikana rasia ottanut siipeensä, vaikka muistelin sen sinne jättäneeni ehjänä, sekä pienet jäähyväiset perään sanoen. Pohja oli kuitenkin mennyt rikki, eikä tilalle ollut uuttakaan laittaa, joten jotain oli tehtävä.


Jeesusteippi kaiken korjaa!

Koska jesari (jeesusteippi) korjaa jopa vuotavat kumikengät ja melkein mitä vain, niin miksi ei sitten tätä vanhaa palvelijaakin. Vielä kerran uskollinen palvelijani ja sitten olet työsi täyttänyt idätyksien suhteen. jälleen on minikasvarin pohja nurkistaan vettä pitävä.


Jotain muutakin tänään päätin testata ja se oli tämän, mikälie onkaan hedelmän testaus. Hedelmän halkaistua ja haisteltuani sitä, oli tuoksu miedosti hedelmäinen. Ei mikään kovin erikoinen mielikuva tästä jäänyt. Puolikkaat hedelmät siemenistä puhdistettuani heitin ne kohti ääntä ja makustelin. Poltetta ei ollut kovin älyttömästi, kuitenkin kohtalaisesti. Maku oli melkoisen hailakka, eikä ainakaan tuollaisena minua viehätä. Ei tätä tosin voi 7 Pot Whiteksi sanoakaan, sillä väri on kaikkea muuta, kuin sellainen kermaisen vaalea. Odotukset lajia kohtaan kuitenkin ovat kovat ja tahto luja nähdä, mitä kasvi tuottaa jälkeenpäin. 


Kaikki siemenet ovat siinä, mitä hedelmän sisältä irti sai. Kun noita simppuja katsoo, ei voi kovinkaan montaa itävää siementä kasassa olla. Ehkä ei yhtään! Näitä ei edes kehtaa kenellekään jakaa, sillä kovin huonoilta ne vaikuttavat. Testataan kuitenkin varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti