tiistai 19. helmikuuta 2013

Broileri-magaronilodju á la Sushraja

Hieman erilainen resepti, kuin perinteisen makaronilaatikon ja takuulla maistuu välillä suussa, kuin suussa vaihteeksi. Itse tykkään käyttää paljon itämaisia mausteita ja kokeilla erilaisia variaatioita niiden yhdistelmistä. Aina ei kuitenkaan tarvitse monia mausteita käyttää, että saa ruoan maistumaan kerrassaan loistavalta. Aina kombinaatiot eivät onnistu, mutta uutta pitää yrittää ja useimmiten se sattuu kohdalleenkin. Mitä se tämän kertainen on, niin siitä voisi hieman reseptin muodossa aukaista. 

Broilerimakaronilaatikko

- 500 g vihreää Pennemakaronia
- 600 g broilerin suikaleita
- sipulia
- valkosipulia niin paljon, kuin hyvältä tuntuu ja maistuu
- tuoretta paprikaa silputtuna
- kaffirlimen lehtiä silputtuina tai jauhettuina
- n. 3 tl inkiväärimurskaa
- curry
- harissa
- pari Thai Rawitia 
- ananaspalat mehuineen päivineen
- n. 70 g Voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa
- vain vähän suolaa

- n. 8 dl vettä tai maitoa 
- 3 kananmunaa
- vähän suolaa

Sipulit, valkosipulit, chilijauhe ja mausteet kuullotetaan pannulla tilkassa öljyä, jonka jälkeen laitetaan broilerinsuikaleet kevyesti ruskistumaan ja kypsymään. Lisätään ananaspalat mehuineen pannulle ja samalla voi murskata kaffirlimetin lehtiä sekaan kämmenien välissä, jos kyseessä on kuivattu. Tuore kannattaa veitsellä silpulta pienemmäksi, jotta maku olisi voimakkaampi. Voi toki kokonaisena laittaa, mutta kuten sanoin, on maku parempi ja voimakkaampi. Lopuksi sekaan koskenlaskija juusto ja häyräytetään pannua vielä niin, että juusto sulaa kastikkeeksi ananasmehun kanssa. 

Esikeitetty makaroni ja broilerit sotketaan samassa kattilassa sekaisin ja kaadetaan reippaan kokoiseen vuokaan. Munamaito päälle ja jos on jämäjuustoja jääkaapissa, joihin ei höylä enää kykene, niin niitä voi silputa ruoan päälle kuorrutukseksi. Itse tein "munamaidon" vedestä, kun ei ollut hyla-maitoa kaapissa. Pakkoa sanoa, että toimi hyvin noinkin. Tunti 200 °C uunissa ja pieni hetki vetäytymiseen ja a vot! Ketsuppeja ei ruoka kaipaa missään määrin, mutta annostaan voi lisää maustaa tulisella Paholaisen hillolla. Ja ruoka kun on hyvää, niin perhe kiittää ja ennen kaikkea vatsat. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti