torstai 7. helmikuuta 2013

Valoa tunnelissa


Kirjaimellisesti näyttää nyt jo hyvältä ja hyvin pieni mahdollisuus on, että kasvia ei kyseisestä taimesta saa. Kyseessä on, kuten edellisessä blogikirjoituksessani mainitsin, että Tovarii on ruvennut itämään. Nyt on vahvasti sirkkalehdet esillä ja ainoastaan pienestä kohtaa siemen kiinni. Kuvan taimi näyttää hieman märältä, sillä olen ahkerasti sumuttanut vettä siemenelle, että pehmenisi ja irtoaisi paremmin sirkoista. Vieressä on homehtunut Tovariin siemen ja aikaisemman kasvini sain juuri tuon näköisestä siemenestä. Eipä uskoisi, vaan niin se on. Idättelyt muutenkin alkavat olla loppusuoralla. Itämättä ainoastaan enää on ne hitaasti itävät pratermissumit CGN 22795 ja Goat Pepper. Lisäksi edes, n. kymmenestä siemenestä Galapagoensea, en ole saanut vielä ensimmäistäkään itämään. Pitäisi siis jokin poppakonsti keksiä, taikka lukea isä meitiä etu-, sekä takaperin. No tuskinpa sentään on tarpeellista, vaikka ei pahaakaan varmaan tekisi. :) No siemenet näyttävät vielä erittäin hyvältä, joten antaa vaan olla itämässä. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato ja varmasti pitää paikkansa. Näin tällä kertaa.

5 kommenttia:

  1. Hienosti kehittyy toveri Tovarii.
    Älä laita liian lannoitettuun maaperään. Sillä tavalla olen tappanut muutaman taimen lähinnä pubescenseja.

    VastaaPoista
  2. Iloinen yllätys, että menetetyn tilalle olisi tulossa uusi. Ajattelin laittaa ihan tavalliseen turvemultaan, mitä olen muillekin käyttänyt. Lannoitetta ei ollut tarkoitus käyttää useaan viikkoon ja sittenkin ihan hajuksi vaan. Pitäisi kokeilla sotkea hiekkaa tuon turvemullan sekaan, ainakin flexu on sellaisesta tykännyt.

    VastaaPoista
  3. Kannattaa laittaa tahmapaperia harsosääskien varalta. Taimi on arimmillaan juuri tuossa vaiheessa.
    Raidin kattoonkiinnitettävästä nauhasta leikkaa 3-4cm pitkiä palasia jotka voi vaikka cocktailtikuilla tökätä ruukun turpeeseen. Yllättävän paljon lentoliikennettä kun katsoo paperia muutaman päivän jälkeen.
    Gala on kumma, mulla iti 2/3.

    VastaaPoista
  4. Taidan yrittää sen verran privaa järjestää tälle taimelle, että laitan oman valon tänne sisään, enkä muita taimia laita lähettyvillekään. Tarkempi tutkailu paljasti, että siemen kiinni erittäin hatarasti toisessa sirkassa. Gala on kyllä melko pulmallinen, en ymmärrä mikä menee harhaan? :O

    VastaaPoista
  5. Siemenestä ei ole enää tietoakaan, vaan kauniit pienet sirkat ovat ehjät ja valmiina taistelemaan hengestään. :)

    VastaaPoista