torstai 31. toukokuuta 2012

CAP 502 päässyt määrämittaansa


Kasvi tuntuu olevan ihan hyvässä vireessä, vaikka noita pilkkuja näkyykin joissain lehdissä. En osaa varmaksi sanoa, että johtuuko se ruiskutus käsittelystä vai sitten niistä ötököistä, mitä sieltä yritän koko ajan häätää. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että marjan kasvu on jäänyt siihen, mitä yllä oleva kuva osoittaa. Pieneksi marja jää ja on kokoluokkaa samaa, kuin Tepinissä, ehkä aavistuksen vielä pienempikin. Aavistuksen muistuttaa, kun katsoo marjan muotoa, että samoja piirteitä on Duke Pequinin kanssa, mutta kasvutapa on paljon matalampi ja hitaampi. 


Ilo on kuitenkin havaita, etteivät nuo marjat jää ensimmäiseen, vaan niitä tulee nyt kukasta kuin kukasta. Siemeniä näillä näkymin on siis tulossa reippaasti, että saadaan tämänkin kanta Suomessa nostettua arvoiseen asemaansa.


CAP 1487, Capsicum praetermissum on myös herännyt uuteen eloon, vaikka kasvihuoneeseen siirrosta ei ole aikaa, kuin vajaa viikko. Monesti syöty ja leikattu kasvi alkaa näyttää taas jälleen siltä, että mahdollisuuksia johonkin on. Ainakin kaikki uusi kasvu on selkeästi terveen näköistä.


Samaa voi sanoa tästä CAP 1491 kasvista, mikä oli melkoisen onneton raasu, kun viimeksi leikkasin ja aloittelin ruiskuttamaan sitä "myrkkyä". Isompaan ruukkuun on melkein heti ajan puitteissa tämäkin kasvi laitettava. Noh! Ainakin kohta on aikaa kasvejaan hoitaa ja tehdä melkein mitä vaan, kun kolme vuoroa on jäljellä ja sitten alkaa se kauan odotettu vuorotteluvapaa. Ehkä pari muuttujaa voi olla matkassa, mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu! :)


Muutaman muun kuvan otin kanssa tuolta pihamaalta, kun satuin kameran kanssa siellä heilumaan. Kuva on siis Marjatuomipihlajasta ja yhdestä sen haarapätkästä. Kivasti siitä on kukkia tullut ja veikkaan, että noista joku kehittyy myös marjaksi. Ovat muuten erittäin herkullisia ja niistä voi tehdä, mitä haluaa, vaikka hilloa, viiniä, taikka syödä suoraan pensaasta. Mielikuvitus on vain rajana! Tämäkin kasvaa vuosien mittaan kohtalaisen kokoiseksi puuksi, jos vaan saa olla rauhassa ja kestää hengissä.


Fiilistely kuvaksi loppuun on hyvä laittaa Grenmanin kukinnoista. Tuoksu on mahtava, kun työntää nenukkia kukkaan. En ole tuota noin hyvin kukkivana nähnyt vielä tässä pihassa aikaisemmin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti