perjantai 25. toukokuuta 2012

Yksi unelmista elää!


Kuten otsikkokin sen jo tavallaan kertoo, niin yksi tämän kesän ehdottomista unelmista, taikka paremmin sanottuna kohokohdista näyttää tekevän marjaa. Unelmaksi sen tekee se, että kyseessä on erittäin harvinainen frutescens Suomessa ja olenpa sitä yrittänyt kohta pari vuotta jo idätelläkin. Kasvista voi sanoa, että kasvaa itsessään aika kauniin näköisesti, ikään kuin bonchimaisena puuna. Tästä täytyy olla jo tyytyväinen ja hiljaa ylpeä! Kaikki minkä kasvi kasvaa ja kasvattaa, niin on ekstraa. Hedelmän kokokin on täysi mysteeri vielä, joten vielä on paljon nähtävää ja koettavaa tämän kasvin kanssa tälle kesälle. Toinen mysteeri frute on itselleni ja monelle muullekin CAP 505, josta toivottavasti tulee kuvaa ja juttua jatkossa tänne blogilleni.

.

Kun tuli vaimon kanssa kuvailtua kukkasia, niin samalla halusin ottaa pari kuvaa omenapuista, tai lähinnä noista nupuista. Ei ole kertaakaan puun elinaikana ollut noin paljon kukannuppuja tässä Pekka omenassa, sekä alemmassa kuvassa olevassa Grenman omenassa. Jos siis hyvin käy, niin syksyllä herkutellaan noita omenoita ihan urakalla. Pekka on hieman valkokuulaan tapainen kuultava maltoinen omena, mutta pinnaltaan erittäin tummaksi kypsyvä. On erittäin herkullinen, mutta ei säily kovinkaan kauan hyvänä ja se onkin sitten sen ainut huono puoli.


Erittäin herkulliseksi voi myös sanoa tätä Grenmaniakin ja henkilökohtaisesti yksi parhaista, mitä olen koskaan maistanut yllä olevan Pekan ohella. Totta kai ilmeisesti, kun ne kasvavat omassa pihassa! :) 

Metsämansikatkin kasvaa pihassa



2 kommenttia:

  1. Malus Greenman.....;)
    Onko se niin hyvänmakuinen kuin esim.Lakeuden Vihertaimisto hehkuttaa....Itselläni on kyllä jo tusinan verran erilaisia, mutta kai siellä yksi lisää menisi...

    VastaaPoista
  2. Itse olen ainakin tykännyt tuosta omenasta kovasti ja makuasioitahan ne on pitkälti, mikä maku sopii suuhun. ;) Kokeilemallahan se selvinnee, mutta on se hidas testi, ennen kuin saat makupaloja! :)

    VastaaPoista