sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kasvihuonekausi 2012 polkaistu käyntiin!

Sekaisia lajikkeita kasvarin oikealta seinustalta

Kovin näyttää kasvari tyhjältä ja kasvit pieniltä. Huonolla tuurilla taitaa kasvit pieniksi jäädäkin, sillä kuten moni jo tietääkin on taas joku ötökkä noita vaivaamassa. Ylläolevassa kuvassa ei vielä ole, kuin osa kasveista, sillä muutama hydrokasvi on toisella puolella kasvihuonetta. Osa kasveista on vielä sisälläkin ja varastossa. 

Kasvihuoneessa tuoksuu voimakkaasti viinan ja mäntysuovan sekainen mielyttävä haju. Minusta se ei lähde, vaan nyt pääsin ötököitä sumuttelemaan oikein systemaattisesti sillä Jaakontaika, mäntysuopa, rypsiöljy ja vesi yhdistelmällä. Pakko oli senkin takia kiirehtiä kasveja ulos, sillä ei oikein kehtaa tuollaista röppöä sisällä käyttää. 

Kasvihuonetta eristin kuplamuovilla ympäriinsä, myös tottakai ovenkin. Lisäksi kasvaria kiertää styroxit, jos niistäkin olisi hieman apua pitämään lämmön sisällä, tai paremminkin kylmän ulkona. Toistaiseksi sääennusteet lupaa melkoisen mukavia kelejä, eikä pakkasista ehkä niin kova vaara ole. Varasin kuitenkin huoneeseen kaikenvaralta termostaatilla toimivan lämmittimen, ettei lämmöt pääse laskemaan liian alas.

Muutamia kuviakin pääsin ottamaan noista kasveista ensimmäistä kertaa ulkovalossa ja irrallaan toisista, joten niitä oli helpompi kuvatakin. Tässäpä muutamia otoksia olisi nähtävissä.

Valitettavasti näillä näkymin ainut pubescenseihin kuuluva chili on kuvassa ja sen nyt soisin antavan edes jotain hedelmääkin. Muutama lisä kasvi olisi tulossa Tammisillan puutarhalta, ellei ne ole jo unohtuneet.

Joensuun chilipäältä minulle tullut, kuten tätä edellinenkin kasvi. Toistaiseksi on saanut kasvaa hyvin ja ilman minkäänlaisia ötököitä. Isompaan ruukkuun olisi tarkoitus piakkoin laittaa. Hydroon tuota on melkein turha enää tässä vaiheessa kautta laittaa.



Ylläolevissa kuvissa molemmat Capsicum chinensen edustajia. Toinen, eli vasemmassa kuvassa on bubblerissa oleva Bonda ma Jacques ja oikeassa altakasteluruukussa kasvava pieni marjainen ja mukavan tulinen CGN 23258. Bondasta odotan innolla hyvää satoa, mutta haaveeksi se taitaa tuon kokonsa puolesta jäädä. Ötököistä vapaat kasvit ovat molemmat ylläolevat.


Koko talven iloisesti kukkinut flexu on aina kaunista katseltavaa. Harmittaa vaan kyllä kovasti, kun on monta sataa kukkaa jo mennyt hukkaan, kun on pitänyt toista kasvia odottaa kauan pölytyskumppaniksi.

CAP 502 on myös saanut olla toistaiseksi aivan rauhasta miltään ötököiltä. Hidas kasvuinen on silti tämä frutescens ja mitä ilmeisimmin ei kovin isoksi jättiläiseksi tule kasvamaankaan. Kohta on näköjään kukkiakin aukeamassa lisää.


Lopuksi, muttei kuitenkaan vähäpätöisimmästä kasvista ole kyse tässäkään kuvassa. Satoa on tullut reippaasti pitkin kevättä ja kuten kuvasta näkee on niitä marjoja pienessä alassakin melkoisen paljon. Kasvi on vielä sisällä ja odottaa ulospääsyä kovasti. 

Kasveja on heitetty jo useampi pois ja varmasti lisää tulee viskattuakin, kun vaan aikaa operaatiolle taas riittää. Harmittaa todella kovasti, sillä kaikista ei välttämättä enää siemeniä ole juurikaan jäljellä, jos ollenkaan. Alkaa siis armoton siementen metsästys kauden päätteeksi. Näillä näkymin päätykasvari on käytettävissä tomaateille, kun ei ole tarpeeksi chilejä mitä laittaa. Ehkäpä sitä jostain vielä muutaman kasvin saisi hankkineeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti