sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Goji näyttäisi selvinneen talvesta

Tämä Goji-marja näyttäisi olevan yksi niistä kasveista, mikä kiinnostaa chilipäitä kovasti. Parin vuoden aikana tämä Goji onkin näyttänyt kasvattavan suosiotaan todella räjähdysmäisesti. Eipä sillä, taitaa olla yksi erittäin vitamiinipitoisimmista ja ravinnerikkaimmista marjoista, joita tämä kasvi tuottaa, väitetäänpä tämän olevan pitkän iän salaisuuskin. Mitähän muuta tästä supermarjasta oikein vielä paljastuu. Kasvin alkuperä on alkujaan Itä-Aasiasta, jossa talvet voivat olla myös todella kylmiä. Vaikka tämä Suomen talvi on monesti todella kylmä, on meillä etuna tai miten sen nyt ottaa, mutta lunta on talvisin monesti todella paljon ja lumi toimii todella hyvin eristeenä pakkasta vastaan.


Tämänkin kasvin päällä on varmasti lunta ollut melkein metrin verran. Kuten kuvastakin näkee on sitä siinä vieläkin jäljellä. Joka kevät tuntuu siltä, että tämä on täällä Sushrajalla viimeinen kolkka josta lumet sulaa. Tein kasville pienen testin josta näkee, että hengissä se on. Katkaisin latvasta pienen pätkän oksaa. Jos tämä olisi ollut jo kuollut, olisi oksa mennyt vaivattomasti poikki ja sisältö olisi ollut tasaisen harmaan kuollutta. Nyt, kuten oikeanpuoleisesta kuvasta sen huomaa, on katkaisukohta vihreä. Nesteet siis näyttää virtaavan oksistoissa hyvin. Hyvällä tuurilla on siis odotettavissa tänä vuonna kukkia ja sitä myöten niitä marjojakin. Viime kesänä ei tullut vielä kukkia, vaan ainoastaan lehtivihreitä. Lopuksi mainittakoon, että tämä kuvan kasvi on istutettu viime keväänä vapun tienoolla maahan, joten merkkipäivää vietetään kasvin kanssa yhdessä sitten. ;)

3 kommenttia:

  1. Ootko itse kasvatellut siemenestä asti?

    VastaaPoista
  2. En ole, vaan emäntä osti mulle sen synttärilahjaksi viime vuonna.

    VastaaPoista
  3. Ja oksista saat pistokkailla tehtyä gojipellon:) Tällä hetkellä löytyy vajaan kolmenkymmenen gojin pelto toiselta paikalta Itä-Suomesta, sieltä Suomen kauneimmalta paikkakunnalta.
    Ilmeisesti ovat elossakin talven jäljiltä, ei taida jäniksille maistua tuo.

    VastaaPoista