tiistai 10. huhtikuuta 2012

Varoituksen sananen

Aji Fantasy C.baccatum
Tiedän kyllä, että jokainen meistä chilejä ja muitakin kasveja kasvattava törmää joskus siihen, että harsosääskejä pörräilee kasveilla. Kaupasta ostetut yrtit ja viherkasvit suorastaan kuhisee joskus näitä. Niitä vastaan on monia keinoja torjua, mutta yllä oleva kuva olkoon huono esimerkki siitä, ettei ponnekaasullisia myrkkyjä kannata suihkia liian läheltä. Tiesin tilanteen varsin hyvin itsekin, ennenkuin myrkkyä lähdin suihauttelemaan, mutta ei! Silti tuli pöhäytettyä liian läheltä ja paleltumavammat on nähtävissä kasvin lehdiltä. Kasvi ei suinkaan ole menetetty, mutta rumahan se on kun on hieman paleltuneet ja vioittuneet lehdet. Siispä ponnekaasullisia myrkkyjä EI KANNATA liian läheltä käyttää, sillä paleltumavammat ovat tosiasia! Harsosääskien suhteen on ollut hiljaista, todettakoon se lopuksi. Faktaa ja vinkkejä kuvin on löydettävistä tästä chiliwikin linkistä lisää.

2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti käytit Super Raidia. Itse sumuttelin taannoin Provadoa, koska luin imidaklopridin tehoavan hyvin. Hyvinhän se tehosi, kun juuri itäneet taimetkin kuolivat. Spraylla on kylmyys juuri tämä huono puoli. Sittemmin olen saanut liima-ansoilla ja tuuletuksella harsosääsket häviämään.

    Tässä vielä mielenkiintoinen opas joka sattui kerran vastaan.
    http://www.kauppapuutarhaliitto.fi/kauppapuutarhaliitto/kplry.nsf/532d131a1644d842c2256c08003342c4/d4e291f3a13ff8c7c22575e10028fe99/$FILE/SaasketKarpaset.pdf

    VastaaPoista
  2. Jep, Super Raidilla tuhauttelin kyllä. Pikkasen joitan taisi lipsahtaa liian läheltä. Kiitokset tuosta linkistä, pitää katsella mitä siellä kerrotaa. ;)

    VastaaPoista