lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen marja chinensestä

Se aika vuodesta siis on käsillä, että ikkunan kasvateilta ja erityisesti chinenseillä rupeaa siitepölyä kukkasista löytymään. Muissa lajeissa on ollut siitepölyä, mutta ilmeisesti olosuhteet nyt vasta kohdallaan, että nämä äkäisemmät ja krantummat nauttivat olostaan. Muistelinkin tuota kuvaa ottaessani, että taisi viime vuonna olla samoja aikoja, kun ensimmäiset chinenset rupesivat hedelmiä tekemään. Eipä tuo kaukaa heittänyt siis tähän ajankohtaan, kun vertaa edellistä kautta. Naga Morich oli ensimmäisiä hedelmiä tekemässä oleva chinense silloin.


Kovilla odotuksilla kauteen idättämäni CAP 502 on nyt aukaissut ensimmäisen kukkansa. Siemeniä viimekin vuonna idättelin varmaan 20 kpl:ta kolmeen otteeseen, enkä tästä kasvia koskaan ennen tätä saanut. Ei tämä kukkasen perusteella ja lehtienkään ehkä perusteella villiltä vaikuta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, ettei kasvi olisi tervetullut ja paikkansa kasvien seassa ansainnut. Nyt sitten innolla odottelen, että millainen hedelmä sieltä voisi tulla!

Päivä jatkuu hieman vielä kasvien kimpussa, sillä sain aikaiseksi ostettua amppelikannakkeita ja amppeleita, joita tarkoitus nyt ripustella ikkunalle. Valon ja tilan maksimi hyötyhän on käytettävä hyväksi. Uuden painesumuttimenkin löysin, joten nyt voisi tehdä viimein litkut Jaakontaiasta ja muista aineksista ja ryhtyä sumuttelemaan kasveja.

Tärskyä
Tulipa mieleeni, kun ruokaa tein tänään, että mullahan on jemmassa tällaista ainetta. En siis ollut maistanut tuon tekemisen jälkeen tätä ollenkaan. Siispä purkki auki ja ruokaan. Pitkästä aikaa piti kyllä rehellisesti käydä ihan puhaltelemaan, kun oli melkoisen hottia tavaraa. Maku oli todella hedelmäinen ja Moruga Scorpionin ja Naga Morichin voimakas maku ja polttavan tehokas tulisuus oli vailla vertaa. Suosittelen jokaiselle kunnon ROFfeja kaipaavalle tätä tekemään ja syömään. Ohje löytyykin tästä joskus aikaisemmin tekemästäni jutusta. Löytyypä siitä muutama muukin ohje. Seuraavan päivän biisiksi suosittelen tätä Johnny Cash:n, Ring of Firea, sillä uskoisin kunnon annostuksella sen olevan todellista ja polltaahan kunnon chili ainakin kolmesti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti