keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Inspiroiva puutarhablogi

Saadessani tällaisen tunnustuksen, olen hieman hämilläni ja yllättyny. Mistä moinen kunnia juttujani kohtaan on tällaisen tunnustuksen arvoinen? Olen otettu kuitenkin, että olen pystynyt jotain tekemään ja kenties ehkä esikuvanakin olemaan jossain asiassa. Kiitokset tästä kuuluu Lillenille ja kaikille blogiani lukeville. Koitan jatkaa hyvänä esimerkkinä ja parantaa kaikenaikaa tekstien sisältöä ja toivon mukaan kuvamateriaaliakin.. En ole koskaan mikään kirjoitustaitoinen ollut, mutta opettelua siihen tämä on parhaillaan, kuten puutarhatöihinkin. Kaikkia pyrin auttamaan omien vahvuuksien mukaan, sillä niin paljon olen apua saanut muiltakin.

Olen kuitenkin velvollinen vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta voin kantaa tätä kunniaa.

1Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?


Suurinpana esikuvana itselleni on ollut aina jo parikymmentä vuotta sitten edesmennyt isoisäni. Muistan lapsuudestani sen, kuinka hän joka kevät idätteli kaikki puutarhan kukkaset ja hyötykasvit itse yläkerran huoneessa ja ikkunalaudoilla. Isoisäni oli myös ensimmäinen koskaan tuntemani oikea henkilö, jolla oli 80-luvulla kasvamassa chiliä ikkunalaudalla. Silloin ei vielä tuntemusta ollut tätä kasvia kohtaan, joten meitä nuoria varoitettiin kasvin myrkyllisyydestä. Samalla jalanjäljellä ovat myös isäni puutarhainnostus ja kaitpa se meillä suvunmiehillä kulkee veressä, kerran itsekin olen samaan koukkuun saanut itseni.
Puutarhablogin ylläpitäminen alkoi hetken mielijohteesta ja halusta saada kuvilleen ja teksteilleen enemmän väriä. Hienosäätöähän tämä on koko ajan.


2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?


Oma pihani on kokonaisuudessaan kaikkein ihmeellisin ja rakkain paikka kotona. Erityisesti juhannuksen aikaan Alppi- ja Juhannusruusu ovat kauneimmillaan, mitkä kattaavatkin monta neliötä pihasta yhteensä. Juhannusruusun tuoksu on myös tunteita herättävä. Erityisesti chileihin kiintynyt ja sitämyöten arvokkaimmat kasvit tulee villeistä ja erityisesti tovariista ja muista harvinaisista. Kokonaisuudessaan jokainen kasvi tuolla puutarhassa ja sisällä on erikoisin ja ihmeellisin, kun niitä on itse kasvattanut.

3. Millainen on puutarhafilosofiasi


Kaikki kukat ja hyötykasvit ovat tarhassamme kasvattamisenarvoisia. Ja siksi tarhassamme, koska pyrimme olemaan vaimon kanssa yhdessä innokkaita kasvattajia ja viihdymme pihallamme todella paljon. Kaikki muut kasvatamme yhdessä, mutta chilit ovat kokonaan minun juttuni.

Lopuksi, ennenkuin laitan viestiä eteenpäin, haluan sanoa että; monilta kanssakasvattajilta olen ammentanut itse tietoa ja muutamista on tullut hyviä ystäviäkin. Rivistä tulisi todella pitkä, jos rupeaisin kaikki nimeämään erikseen, joten kiitoksia auttamisestani kuuluu kaikille chilifoorumin kantaväelle. Erityinen kunnia tästä lähtee kuitenkin seuraaville.

Chiliä ja sivuhuomioita
Bluesmanin eka yritys ja loputkin pyristykset
MasaT,n chilikausi 2010
Elämää chilipuun katveessa Bioponisen hydroilun "Pioneeri"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti