torstai 26. huhtikuuta 2012

Päivän kukkia


Tämä puolivilli chinense näyttää juuri ensimmäisiä kukkiansa kasvunsa aikana. Kuten linkistä näkee, voi kyseessä olla melkoinen marjantuottaja kasvi. Kukkia voi siis kasvaa yhteen kasvupisteeseen todella monta ja kun kasvi tuntuu haaroittuvan melkoisen mukavasti, voi kasvi näyttää yhdeltä kukka viidakolta. Marjojen pitäisi olla erittäin tulisia ja kypsyä vihreän kautta kauniin punaisiksi. Kasvista voi myös sanoa sen, että on erittäin koristeellinen juuri noiden runsaiden kukkiensa ja sitä myöten kasvavista marjoistaan.


Samasta kasvista kuvaa toisesta kasvupisteestä, jossa nuppuja on kahdeksan kappaletta ja joista yksi on jo kohta aukeamaisillaan. Vaikka kasvi on vielä suhteellisen pieni, niin kasvissa on noita nuppuja jo niin paljon, että menisi kauan laskemiseen. Positiivinen yllätys tämä on ainakin minulle. Loppuun mainittakoon, että kasvi on kasvamassa passiivihydrossa.

Muista kasveista sen verran, että viimeisimmästä idätyksestä ja viimeisimmän blogikirjoituksen jälkeen on vihdoin noussut ylös mullasta myös Ananaskirsikka. Kelpo itämisprosenttikin tuosta tulee, sillä kuudesta siemenestä pintaan on noussut viisi. Seuraavaksi tutkailemaan chilifoorumilla kulkevaa Siemenketjukirjetta no.III, jos sieltä löytyisi vielä jotain pientä idätettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti