sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Marjoja poimimassa


Pientä sadonkorjuuta tehty tuon villin suhteen, vai pitäisikö sanoa ennemmin että sadonkerjuuta! Noh, olipa niin tai näin, mutta muutama siinä on ja lisää on paljon tulossa. Siementen suhteen voi sanoa, kunhan lisää kypsyy, että on niistä antaa muutamille kasvattajallekin. Makuhan on yllättävä, sellainen melko sähäkkä, eikä varmasti mietoihin chileihin tottunut noitakaan irvistelemättä niele.

Sitten voisi muutamaa muuta Williä esitellä myös, kun ovat aloittaneet marjan/marjojen kypsyttelyn nekin. 
Kuvassa on siis Exile, josta satoa on tullut viime kesänäkin. Tänä vuonna tuosta tulee kuitenkin ensimmäinen kypsä marja kyseistä lajiketta. Marja ei vielä ole täysin kypsä, sillä kuten kuvasta näkee, on väritys tässä vaiheessa oranssi. Täysin kypsänä tämäkin marja on kauniin punainen.

Tämän kevään idätyksistä ensimmäinen lähes kypsä marja on valmistumassa PI 659106 chacoënsista, joten USDA:n siemenpankin siemenistä idätelty kasvi on siis saamassa jatkoa. Mielenkiinnolla myös jään odottamaan, että onko makueroa muihin kasvattamiini chacoihin.


Cumari Pollux ei ole sittenkään vielä podeja päässyt näyttämään, vaikka todella monta kukkaa on kukkinut. Onneksi noita kukkia on tulossa vielä paljon lisää, joten toivo elää. Ehkä tuossa keskellä kaksi mahdollista marjaa olisi kasvamassa, ei vaan uskalla mennä liikuttamaan noita kuvia kukan jäämiä, ettei vahingossakaan tule irroitettua tuota kukan istukkaa. Harmillisen paljon on mennyt kukkia hukkaan, että saa ensimmäisen marjan.
Myös lanceolatumin marja on käynyt vaihtamaan väriään. Vaikkei kuvasta ihan täysin selvää siitä saa, mutta marja on tuollaisen vaaleanoranssin värinen. Pari viikkoa varmaan pitää odotella, että noista chacoista ja tästä lancesta saa itävää siementä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti