sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vappupallon uhri!


Kuten otsikkokin kertoo, niin kasvi joutui vappupallon hyökkäyksen uhriksi ja pudotti pari marjaa. Aamulla tapani mukaan menen kahvikupposen kanssa istumaan olohuoneeseen ja tutkailemaan kasveja siinä samalla. Nyt näytti tänään jotenkin oudolta, ihan kuin jotain olisi puuttunut. Vielä tässä eilen oli pari punaista marjaa kiinni, kun viimeksi näin kasvin. Totuuskin valkeni melko nopeasti siinä kahvia siemaillessani. Tyttö tuli viereen tunnustamaan, että ilmapallo lensi kasviin ja putosi marjat. Onneksi oli laittanut talteen kuitenkin, eikä paniikissa hävittänyt niitä. 

Mielessäni kävi heti, että mitenkäs näille nyt kävi, että kerkisikö marjat kypsyä tarpeeksi ja saanko itävää siementä edes niistä. Noh, toinen totuus oli nähtävissä, kun toisen marjoista halkaisin ja katsoin sisään. Kelpo valmiin näköisiähän nuo siemenet näyttäisi jo olevankin, mutta voisihan niitä testata koeidättämällä muutaman. Saas nyt nähdä, mikä on tuho vapun jälkeen, kun pallot lentelevät hieman runsaammin.

Muutamasta viimeisimmästä vauvasta otin kuvan samalla, kun kerran kamera piti ottaa käteen ja heiluin sen kanssa. Molemmat alakuvien kasvit ovat villejä baccatumeita ja tarkemmin C. baccatum var. baccatumeita. Kovin vanhoja nämä taimet eivät joka tapauksessa vielä ole, kun ovat vielä viimeisimmät itäneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti