sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Valonpisaroita


Viime päivityksestäni on päässyt lipsahtamaan aikamoinen tovi. On ollut kaikenlaista mielessä ja mielenpäällä, sekä kaikenlaiset järjestelyt ovat vieneet paljon aikaa ja energiaa. Nyt on taas pitkästä aikaa miehellä hetki puhaltaa henkeä molempiin suuntiin ja palata hieman normaalimpaan päivärytmiin. Kahden viikon päästä olisi tarkoitus aloittaa vuorotteluvapaa ja kaikki keskittyminen siihen ja sen alkamiseen olkoon nyt päällimmäinen asia. Chilejäni olen juuri ja juuri ennättänyt kastelemaan ja suihkuttelemaan sitä mielenkiintoista "Herpiilisidiä", josta tuntuu olevan kasveille apua kummasti. Kaikki mikä on kasvanut uutta kasveista, niin se on ollut terveen näköistä. Tuota suihkuttelua olen pitänyt yllä noin 3 päivän välein ja tuntuu olevan ihan sopiva. Koska mitään ihme sato kuvia ei vielä ole esittää kuvin, niin ainakin jonkinlaisia terveemmän näköisiä kasveja on laittaa sentäs esille.

Turbo Pube on aloittanut satoamisensa ja jonkun verran noita on ilmestynyt kasviin, kuten tuolla ylempänä olevassa Lemon Dropissakin. Toivottavasti kestävät paikoillaan.

Bondakin alkaa taas olla ihan siedettävän näköinen, lukuun ottamatta noita ihmeen pilkukkaita isoja lehtiä. Satoa siitä ei vielä ole tullut, mutta nuppuja tuntuu olevan kohtalaisen paljon tulossa. Viime kesänä sain samaisen lajin edustajasta turpeessa kasvatettuna, noin 30 podia. Jää nähtäväksi myöhempään kesään, mitä tämä hydrossa oleva antaa.



Ensimmäinen melkein kypsä hedelmä CGN 23258 tulisesta chinensestä. Kohta pääsee maistelemaan taas, että maistuuko samalta, kuin viime kesänäkin. Onneksi on lisää tulossa, ettei kaikki jää sentäs tuohon yhteen kuvassa olevaan marjaan.

Niin Naga, kuin Butch-T näyttää jo huomattavasti myös paremmilta. Uudet lehdet on pysynyt jo paikoillaan, eivätkä putoa kuin kuivat koivunlehdet syksyllä tehtyään tehtävänsä. Suihkuttelua on siis jatkettava edelleenkin, varmaan loppuun saakka, mutta onneksi tämä myrkky ei ole oikeasti myrkyllistä. Uskon erittäin hyvin sen, ettei kyseessä ole ollut Peltolude, mikä on näitä kasveja pari kautta nakerrellut, vaan Pegoniapunkki. Harmi, kun ei jo viimekaudella noita hoksannut etsiä lehdiltä ja tiennyt mitään vasta-aineitakaan sen koommin. 

Kyllä se vaan sittenkin teki minulle ihan ensimmäisen marjansa tämä praetermissumin edustaja. Luulin, että parisataa kukkaa menee aivan hukkaan siitä erittäin kauniista väriloistosta. Onneksi ei tarvinnut pettyä, vaan kaksi marjaa on sisäkasvina kasvavasta Cumari Polluxista vihdoin tulossa. Ulos odottaa tämäkin pääsevänsä kohta, kunhan saan kaiken kiireen purettua päästäni. 

Lopuksi on pakko laittaa kuva Gojista, kuinka se on herännyt kasvattamaan vihreitä lehdennuppuja. Hengissä se oli, kuten niin sen katsoin lumien lähdettyä olevankin. Yksi asia minut yllätti tämän kohdalla ja se oli se, että kasvi on todella hidas keväällä aloittamaan kasvunsa. Omenapuutkin ovat olleet aikaisemmin nupuilla, kuin tämä kyseinen kasvi. Pääasia, että on hengissä ja voi hyvin. Seuraavaksi jää jännitettävää, että antaako tänä vuonna vielä marjoja.


Kiireitä vielä jatkuu hetken siis, mutta kohta se helpottaa. Sitten on aikaa olla ja harrastaa kunnolla sitä, mikä on mukavaa. Valonpisaroita on siis nähtävissä kasveissa ja allekirjoittaneen ukon rauhassakin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. 

2 kommenttia:

  1. Hienoa. Valoa näkyy tunnelin päässä. Jospa jostain saisit petopunkkeja niin homma helpottuisi kummasti. Kimppatilausta jonkun kanssa vetämään vaan.
    Oot aika sitkeä kaveri kun et periksi lähes totaalikatastrofille anna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sulle kommentista mr. Bluesman. Tuollaiset kommentit piristävät kummasti ja antavat vielä enemmän potkua persiille! Ei ole enää varaa luovuttaa tässä vaiheessa kesää tai jää ainukainenkin chili saamatta! :)

    VastaaPoista