tiistai 22. toukokuuta 2012

Marja kasvaa


Ensimmäin pensasmustikka kasvattaa jo marjaansa. No ei, vaan tämä on mysteeri kasvista, joka tuli minulle chinensenä, mutta hieman kyllä epäillyttää, että onko aito. Marjasta ja lehtien koosta voisi kuitenkin päätellä, että kyseessä on villichili, taikka sitten puolivilli. Hieman ovat lehdet sen näköisiä, kuin olisivat saaneet osansa myös jossain vaiheessa punkkien maistelua. En kuitenkaan usko, että enää kauheasti siinä ötököitä on, sillä kasvua tapahtuu ja uudet lehdet ovat terveen näköisiä. Voihan se ulkonäkö pettääkin. Suihkuttelu jatkuu kuitenkin, se on varma asia!

Ulkona kelit ovat sitä luokkaa, että pian pääsee purkamaan kasvarista kaikki ylimääräiset lämmöneristeet pois. Yöpakkasia ei ole ollut pitkään aikaan, eikä niitä ole näillä näkymin tulossakaan. Sääennusteisiin tosin ei aina kannata luottaakaan liikaa, sillä on se vielä tämä kevät sen verran arvoituksellinen. Samoiten kaikki tomaatit ja yrtitkin pääsevät pääsevät pian nauttimaan kesänlämmöstä ja valosta.

Kukkapenkin väriloistoa 



Muutamia kukkia pihalla kasvaa tällä hetkellä jo, joten muutaman niistä voisi tähän laittaa näytillekin. Kukistakin lisää kuvia, kunhan kesä etenee siihen malliin, että kunnolla heräävät kukkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti