tiistai 21. elokuuta 2012

Idättelyä 2013


No ei vaineskaan! Kyseessä on testi-idätyksiä muutamasta chilistä, jotka poimin puskista hiljattain. Toinen on siis, tämä erittäinen CAP 502, mikä kuuluu C.frutescenseihin. Toinen kuvan alapuolella oleva on villichinense, joista pientä tarinaa kirjoitin aikaisemmassa tekstissäni. Testauksen teen senkin vuoksi, että tiedän miten käy kasvihuoneessa olevan kasvin. Heitänkö kompostiin kauden päätteeksi, vai otanko sisälle kasvamaan kaudella 2013. Testaanpa näitä molempia myös senkin takia, koska halukkaita voi olla muitakin idättelemään ja kasvattamaan. 


Surkuhupaisen näköinen kasvi, mutta äärimmäisen harvinainen tapaus. On siis todella tarkkaan ja huolella katsottava, että milloin ei enää uutta kasvua tule ja milloin on aika luopua. Olen tyytyväinen edelleen, etten viskannut sitä pois, vaikka moni kasvattaja olisi jo saattanut niin tehdäkin. Kyseessä on siis harvinainen Tovarii (PI 22876). Juurista sen jo saatoin huomata, että kasvissa on eloa, kunhan hieman aikaa kuluu taas eteenpäin. Näin kirjoitin jo aikaisemmassa blogi-teksissänikin. Katson tämän valttikortin loppuun, niin kauan, kuin henki kasvissa pihisee. Siemeniä on varmaan aivan turha kysellä minunkaan tämän perään sen koomin. Sen verran vielä pitää sanoa, että Neem-öljy kokeilujen jälkeen heitin puhdasta Vodkaa laimennettuna, kuten Jaakontaialla läträsin, niin paljon parempi on ollut tulos sen jälkeen. Tuore kasvu on ollut jokaisessa kasvissa havaittavissa. Neem-öljy tuntuu muutenkin olevan hankala tapaus, kun se tuntuu vaativan hyvän lämpötilan, että on ruiskutettavissa. Alle +20 asteen lämmöissä tämä öljy tuntuu jo hieman jäykistelevän, kuin muinoisen peräkammarin pojan vehje, nähdessään "sen" ensimmäistä kertaa! ;) Tukkeutuminen on näin ollen helppoa.

Jos jotain, niin valonpilkahduksia olisi laittaa kehiin, sillä näyttäisi yksi eximiumeista jälleen tekevän uutta.


Muutama marjanalku olisi kasvissa kiinni ja uutta kukkaa aukeaa hyvin koko ajan. Hieman huolestuttaa jo tämä ajankohta kesästä. Mitä teen kasveille, jotka vasta nyt aloittavat satoansa. Otanko säilöön edes hetkeksi, vai olisiko viisautta heittää pois! Nämä on jossiteltavia ja äärimmäisen tärkeitä kysymyksiä ajattelen puhdasta kautta 2013. Toinen vaihtoehto on säännöllinen ruiskutus ja totaalinen eristäminen. En tiedä???


Muutama olisi näitäkin tulossa. Mausta en tiedä vielä mitään, paitsi tietenkin jauheena olen saanut pieniä maistiaisia. Toimii hyvin kuivattuna, mutta mitä se sanoo tuoreena, niin sen näen pian, sillä kypsiä hedelmiä olisi maisteltavissa hetimiten. Kauniin valkoinen se joka tapauksessa on ja jos hyvän makuinenkin, niin jatkoon pääsee ensi kaudelle ehdottomasti. Siis, jos niitä siemeniä löytyy noista hedelmistä ensinkään.


Kauden satoisimmaksi chiliksi Bonda ma Jacquesin ohella, on osoittautunut chili tämä Douglah Brown. Sen verran pelastusta hillojen suhteen tämä tekee sen, että on niistä tulisimmista chileistä, mitä maa päällään kantaa. Ilman tällaisia onnenkantamoisia voisi puhua täysin hillottomasta ensi talvesta. Noh, oli siellä jotain ennen tätäkin, jos totta puhutaan. Vaikea tämä kausi on ollut joka tapauksessa.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä sushrajalle toivotteleepi toinen sushrajan kasvatti!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Iivarille ja mukava, että olet lukijana blogillani. Mistäs päin Sushrajaa sitä ollaan? :)

    VastaaPoista