torstai 27. lokakuuta 2011

C.galapagoense elää sittenkin

Capsicum galapagoense Cgn 22208
Iloinen yllätys kohtasi talvetushuoneessa, kun usean päivän jälkeen kävin katsastelemassa willejäni siellä. Galanpagoenseni, mikä oli useamman kerran saanut tappotuomion ja viittä vaille viskattu kuolleena kompostiin, oli alkanut näyttää vihdoin elonmerkkejään. Paljon oli siis viime näkemästä tapahtunut tälle arvokkaalle kasville, sillä siinä oli jäljellä enää karahka vaan pystyssä ja muutama vihreä lehden tynkä havaittavissa. Kaikki lehdetkin, jotka siinä oli, karisivat sisääntuotua melko pian pois. Nyt on tätä kasvia yritettävä haalia ja pitää hengissä ensikesään, jos vain mahdollista, sillä siemeniä tuntuu olevan aika vähän liikenteessä, jos ollenkaan.
Cap 1530 C.cardenasii
Pelkäksi tikuksi leikattu ja  talvetukseen sisälle otettu Cap 1530 on alkanut myös näyttämään kasvun merkkejänsä. Parissa viikossa on jo kasvattanut tuollaisen, ehkä 5 cm pyrähdyksen. Nyt, kun saisi pidettyä ötökät ja muut tuholaiset kurissa, niin voisi ehkä kasvista saadakin jotain irti myöhemmin. 

Kuivuminenkin uhkaa sisätiloissa nopeammin verrattuna ulkokasvatukseen, joten muistettava on sekin riskitekijä. Monesti ovat kasvit olleet jo nestevajeessa, kunnes olen joutunut nopean elvytyksen tekemään, kaataen vettä suoraan mullalle. Ei mene oppien kautta ihan valitettavasti, vaan minkäs teet, kun lehdet nuupottavat pahanenteisesti pitkin runkoa. Taisi tottua jo hydroiluun ja sen helppouteen liian nopeasti viime kesänä. Useamminkin olisi siis seurattava näitä, mutta eron vaan huomaa kasveissa paremmin, kun ei joka päivä käy katselemassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti