torstai 13. lokakuuta 2011

Kausi päättyy!

Oli siis kauden viimeinen ulkokasvatus päivä tänään ja yllättävän pienellä vaivalla ja sähköllä sai tänne asti venytettyä kasvari kautta. Päivän teemana oli purkaa viimeinen sato kasveista talteen, sekä tyhjentää kasvit huoneesta että pestä kasvihuone perusteellisesti. Mitään ihme satoja ei enää kasvarista irronnut, lähinnä kypsyttelin Bonda ma Jacquesin ja Starfishin podeja mahdollisimman loppuun. Toki sieltä muutakin tuli, mutta yhteensä enää kuitenkin vain 3 litraa. Vesihydroja purkaessa tuli ihan mukavia fiiliksiä, kun huomasi, että mahtavia juuria ja runkoja noihin kasveihin on kertynyt vajaassa vuodessa.
Aji Verden runkoa ja juuristoa
Vaikka kuvassa ei juuri möykky kokonaan näy, oli 25 litran sanko melkolailla täynnä pelkästään juuria, ehkä kattaen 3/4 osaa pöntöstä. Sato oli tämän kasvin osalta hyvä, ellei runsas, ollen yksi niistä parhaista satokoneista tällä kaudella. Eli hyvällä juuristolla saa hyvää satoa! Enkä vastaan pistä yhtään, sillä on yksi parhaista chileistä ehdottomasti, baccatumeista ehkä Aji Cristalin ohella parhaita. Tulta tässä saisi olla mielestäni enemmän, mutta toki pientä lämpöä saa, kun laittaa palaselle pari kokonaista.
Cili Coronongin komea paksu runko
Cili Coronong oli tällä kaudella makunsa puolesta yksi parhaita myös, mutta koska olen erittäin tulisen chinensen ystävä, ei edes tämä tulinen herkku pääse jatkoon. Listalta, minkä julkaisin aikaisemmin löytyy takuulla tälle haastajia. Tämä ylläoleva runko on komea, ehkä olisi jopa bonchinkin siitä saanut, mutta tilan takia en siitä lähtenyt mitään värkkäilemään. Kuten kuvasta näkyy, haarautuminen on tapahtunut melkein ruukun pinnassa. Muistaakseni kertaalleen pienenä taimena leikkasinkin, että haaroittuisi hyvin.
Ulupica Large
Tämän kasvin leikkasin loppukesällä suutuspäissä, kun olivat lutikat syöneet piloille suuhteellisen kauniin kasvin kokonaan. Nyt ihan kohtalonivana on taas komeaa kasvua tulossa ja haarautunutkin mukavasti. Siihen se jäi kompostin päälle vielä ihmettelemään, kun ukko pähkäilee sitä, että ottaisiko sen talvetukseen vai ei? 
Kasvihuone pestynä ja puunattuna
Päivän suurin savotta oli kuitenkin kasvihuoneen ja astioiden peseminen. Sain aamusta aloitettuna kulumaan kokonaisen työpäivän, että sain hommat tähänkin vaiheeseen. Toki ruukkuja jäi vielä pesemättä, mutta ensiviikon ollessani lomalla, kerkeän saada työn päätökseen. Puhdistusaineina toimi kasvarissa, sekä astioissa mäntysuopa ja Virkon. Tästä eteenpäin mennään jo sitten talvikautta ja sisätiloissa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti