maanantai 24. lokakuuta 2011

Siemenet ojennukseen

Vihdoinkin alkaa joku tolkku muodostumaan chilien siemenistä, mitä omistaa ja minkä verran. Tuli siis aloitettua tekemään se, mikä olisi pitänyt jo ajat sitten tehdä, elikkäs laittaa siemenet aakkosjärjestyksessä kansioon lajeittain.
Siemenet hyvässä järjestyksessä
Jotain hyvää ja huonoakin tuosta opin. Ensinnäkin hyväpuoli on se, että nyt löytyy nimellänsä oikeasta kohdasta siemenet, eikä vie aikaa etsiä jostain vanhasta suksivoidelaatikosta niitä. Toisekseen huononapuolena, taikka lähinnä omaa hölmöyttäni arvioin kansion koon ja muovitaskusivujen määrän aivan väärin. Isompi kansio on vielä välttämätön hankinta, sekä lisää noita muovitaskuja. Nyt oli käytössä 190 taskua, enkä kerennyt edes villien lajikkeiden siemeniä lajittelemaan omille paikoilleen, eli pitkälle yli 200 lajiketta kokoelmista löytyy. Katsotaan myös, miten hyvin pussit pysyvät taskuissaan paikoillaan, vai joutuuko vielä jotain muuta kehittelemään. Tarkoitus on saada siis kaikki tomaatit ja hyötykasvit siemenineen samojen kansien väliin ja kaikille selkeät lajikenimikkeet ja sukumerkinnät. Vielä hienompi ja selkeempi tulisi, jos saisi pienet kuvat tulostettua jokaiselle lajikkeelle.
Kansio pullistelee jo nyt
Kuten ylläolevasta kuvastakin näkee, ei kansion koko ihan ollut oikea valinta, vaan paksumman joutuu vielä ostamaan. Kuvassa on myös vanha siemenpankkini ja kuka vaan voi sanoa, että kun siemeniä sieltä käy etsimään suunnilleen joka viikko ja monta kertaa, kun kasvattajatoverit pyytää vaihtareita, ei siinä ole mitään järkeä enää kääntää boxia nurin löytääkseen jotain. Isompaa kansiota ja lisätaskuja etsiessä seuraavaan kertaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti