torstai 12. tammikuuta 2012

Talvi tuli sittenkin


Se on talvi sitten, kun katsoo ulos suuntan tai toiseen. Ensin sai jännittää, että tuleeko jouluksi lunta, nyt näyttää siltä kuitenkin, että "normaali" luminen talvi tästäkin tuli. Kuten kuvastakin näkee, että alkaa kasvihuoneen katto olla lumenpeitossa sen verran, että lumenluontiin on ryhdyttävä, ettei katto romahda. Ollaan kuitenkin viimetalvea sen verran jäljessä, että lumenpuotto piti suorittaa paljon aikaisemmin ja kerkesinpä senkin toteuttaa useammankin kerran. Parissa päivässä on lumet oikeastaan tullut tällekin leveyspiirille, eikä sääennusteiden mukaan helpotusta ole tulossa ihan heti. Nämä kolme tulevaa päivää on luvattu tuota herkkua taas taivaan täydeltä. Kyllä minä inhoan talvea!!!

Chileistä voisi sen verran sanoa, että erittäin kauan odotettu ja muutama talven yritys on viimein palkittu. CAP 502 on itänyt kahden siemenen voimin, tosin eri satsista tulleista siemenistä. Muita itäneitä uusia on, mm. PI 260504, mikä on kaiketi villi/villihkö chinensen edustaja. Yellow Chaco on myös itänyt ja alkaa pikkuhiljaa nousta ylös, tosin kypäränsä kanssa. Toivottavasti jaksaa työntää sen pois päästänsä. Cumari Pollux C.praetermissumin edustaja on taas näyttänyt selvästi haluavansa kokeilla elämää Sushrajan kesäisessä puutarhassa. Eilen vielä näytti hieman epäselvältä tämä kyseinen tapaus, kun siemen oli vielä niin tiukassa, mutta tänään se on jo niin löysähkösti paikallaan, että lähtee vaikka varovasti nykäisemällä pois.

Capsicum eximiumeihin kuuluva CAP 470, se viimeinen itänyt niistä, on nyt testauksen alla. Istutin sen eilen hiekkapitoiseen turpeeseen, joten toivoa sopii että lähtisi viimein kasvuun. Taimi on toistaiseksi hieman himmeämmän valon alla totuttautumassa uuten kasvualustaansa. Hieman siinä sirkat kärsivät, kun siemen oli niin tiukasti kiinni, että osa niistä lähti siemenen mukaan pois. Hyviä kokemuksia oli kuitenkin Aji Citon suhteen viime kaudelta, kun kyseisessä kasvissa ei sirkkoja juuri jäänyt siemen irrottua, kuin pienet pätkät jäljelle. Kasvi kuitenkin tykkäsi kasvaa ja antaa muutaman hedelmänkin. Näin tällä erää, eiköhän tuo taas kohta lumityöt kutsu!

1 kommentti:

  1. Ohhoh, onpas siellä paljon lunta! Tällä etelässä kaikki on sateen mukana sulanut pois. Onnittelut itämisistä.

    VastaaPoista