Criolla Sellaa siimakuivauksessa |
PAHOLAISEN HILLO
- n.500 g tuoretta tomaattia
- n.500 g paprikaa (värillä ei niin väliä)
- Valkosipulia oman mielen mukaan
- Nippu tuoresipulia, toki käy muukin sipuli
- 0.5-1 tl mauste-, tai mustapippuria, taikka jotain muuta pippuria oman maun mukaan
- Tuoretta basilikaa reilusti
- 0.5-1 dl hunaja-omena-viinietikkaa, käy myös tavallinen etikka
- Chiliä oman toleranssin mukaan, vähintään 20 Habaneroa, taikka noin 10 Naga Morichia. Toki muutkin chinenset ja lajikkeet käy, eikun testaamaan vaan ja löytämään mieleistä.
- 1 tl Suolaa (vähäsuolainen)
- n. 1kg hillosokeria, tosin vähempikin riittää, ettei liikaa tönkisty.
Kiehauta vesi toisessa kattilassa, tai vedenkeittimessä silläaikaa, kun viillät tomaattien pintaan pari viiltoa. Laita tomaatit kuumaan veteen, kunnes nahka rupeaa itsestään irtomaan. Kuori, pilko ja laita kattilaan, huom. vettä ei laiteta laisinkaan, jossa hillo tehdään. Pilkotaan paprika, sipuli, valkosipuli, chili ja basilika sopivan kokoisiksi paloiksi ja laitetaan kattilaan. Kiehauta aineksia niin kauan, kunnes nesteet rupeaa irtoamaan ja käy pehmeämään. Voit soseuttajalla ajaa soseeksi hillon, taikka jättää paloiksi. Molempia olen testaillut ja todennut tuon sosemaisen jopa paremmaksi. Hillosokeri laitetaan kattilaan samanaikaisesti sekoittaen, Jatketaan keittämistä 10-15 minuuttia. Valmiin soseen voi laittaa kuumana, taikka hieman jäähtyneenä, pestyihin lasipurkkeihin, että umpioituu paremmin.
Säilöntään voi laittaa myös 1 tl atamoniakin, mikä pidentää entisestään säilyvyyttä, tosin jo umpioituminen itsessään edesauttaa säilymistä. Maku on hyvä, sen takaan kyllä ja sen myös, että tulevat hupenemaan kovaa vauhtia, ennenkuin talvi lyö päälle. Kannattaa tehdä kunnon satsi talvenvaralle.
Paholaisen hilloa |
Rocoto hillokkeita |
Sekalaista chiliä leivinuunin lämmöllä kuivattuna |
Kiitos reseptistä! Juuri valmistui satsi hilloa, ja hyvää tuli!
VastaaPoistaOle hyvä vaan! Hyvä kuulla, että maistuu muillekin, kuin vain minulle. :)
VastaaPoistaPaholaisen hillo, kuinka iso satsi tuolla ohjeella tulee?
VastaaPoista