tiistai 27. syyskuuta 2011

Lisää säilöntää!

Kun syksy on jo tässä vaiheessa menossa ja chilejä kypsyy, on käsillä säilöntä ja pähkäily mistä purkkejä siihen. Muutamia purkkeja on kuitenkin täytelty hiljattain, joista viimesimmät ovat kylmäsavustettua mysteerihabaa. Tuotteesta tuli erittäin herkullista ja vahvasti savuaromista, sillä olivathan ne olleet savussa, noin 4 vuorokautta. Tulista tottumattoman suuhun, mutta tottunut kun olen, niin hupaa tavaraa taatusti. Ohje voisi olla paikallaan, että muistaa, mitä hyvää sitä on tullut tehtyä!

     Savuhaba-tomaatti salsa

- 1 kg Tomaattia (tuoretta mieluummin)
- n. 1 kg Kylmäsavustettua Habanerovariaatiota(ehkä Schotch Bonnetia)
- Kokonainen valkosipuli
- 10 Sipulia (punasipulia)
- Baslikaa reilusti (omanmaun mukaan)
- 1-2 tl Suolaa
- n. 3 dl Sokeria
- n. 3dl Etikkaa ja mieluummin Hunaja-omenaviini-etikkaa

Kaikki keitellään sopivan pehmeiksi ja soseutetaan ja huom. mieluummin ulkona, ettei tarvitse köhiä perheen koko iltaa ja saada kehut siitä niskaansa. Atamonia voi käyttää säilömiseen, mutta ei ole välttämätöntä, kun huolellisesti umpioi tölkit.

Lyhyesti sama kuvasarjan kera!
Kaikki samassa kattilassa kellutaan...

Jauhettuina soseeksi, kuin olisi jauheliha kastiketta

Purkitettuina ja umpioituneina

Tulevan viikonlopun suunnitelmia alkaa jo mielessä pähkäillä, kuinka säilöä vielä muutama kilo chiliä talteen talvenvaralle. Tuleva kausikin -12 on alkanut jo mielessä pyöriä pikkuhiljaa. Lajit tulevat olemaan kaikinpuolin supertulisia, ehkä muutama miedompikin sinne sekaan sopii, että voi tarjota maistiaista muillekin tottumattomille. Kuten blogini otsikko jo viittaa, niin villihän se chilien suhteen pitkälti on. Säilöntä ja pähkäily siis jatkukoon vielä jonkinaikaa.

1 kommentti:

  1. Itse kävin noutamassa Loimaalta, Hunajayhtymän putiikista 270kpl lasisia säilöntätölkkejä. Hintaa oli 142ml-370ml purkeilla 43c/kpl ja isompia tölkkejäkin toki löytyy. Hintahan voittaa peruskauppojen säilöntätölkkivalikoimat helposti.

    Postitsekin toimittavat, toki nostaa hieman hintaa. 100kpl 196ml purkeille tais olla postikulut n. 26 euroa. http://www.hunaja.fi -> tuottajille -> Kauppapaikka -> Pakkaustarvikkeet.

    VastaaPoista